Cei doi jurnalisti ai postului de televiziune american Fox News au fost eliberati ieri, dupa ce au fost rapiti in Gaza si tinuti in captivitate timp de noua saptamani. Steve Centanni, unul dintre jurnalisti, a povestit ca „au fost obligati sa
Cei doi jurnalisti ai postului de televiziune american Fox News au fost eliberati ieri, dupa ce au fost rapiti in Gaza si tinuti in captivitate timp de noua saptamani. Steve Centanni, unul dintre jurnalisti, a povestit ca „au fost obligati sa se converteasca (la Islam - n.r.) sub amenintarea armelor“, dupa ce o inregistrare ii prezenta in timpul unei ceremonii de convertire.

Corespondentul Steve Centanni, in varsta de 60 de ani, si cameramanul neozeelandez Olaf Wig, in varsta de 36 de ani, au fost eliberti ieri, a doua zi dupa expirarea ultimatumului dat de rapitori, transmite Reuters. Cei doi jurnalisti sunt in stare buna, a adaugat Fox News. Dupa eliberare, Steve Centanni a spus ca au fost obligati sa se converteasca la Islam sub amenintarea armelor, transmite AFP. „Am fost obligati sa o facem, pentru ca erau inarmati“, a povestit Centanni. Postul de televiziune Fox News a primit ieri o inregistrare in care cei doi jurnalisti apar in timpul unei ceremonii de convertire la Islam. Imbracati in robe musulmane, cu picioarele incrucisate, cei doi citesc o declaratie prin care anunta ca au trecut l a Islam.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.