Blamat de tinerii artisti "in voga", asteptat cu sufletul la gura de incepatorii in ale muzicii, festivalul de la Mamaia si-a consumat si editia cu numarul 36. Madalin Voicu, presedintele juriului, da note organizarii si protesteaza referitor la acuz
Blamat de tinerii artisti "in voga", asteptat cu sufletul la gura de incepatorii in ale muzicii, festivalul de la Mamaia si-a consumat si editia cu numarul 36. Madalin Voicu, presedintele juriului, da note organizarii si protesteaza referitor la acuzatiile de "banalitate" venite din partea presei.

- Dovedeste festivalul de la Mamaia maturitate si spectaculozitate, dupa 36 de editii?
- Festivalul a avut an de an o noua dinamica in promovarea muzicii, a solistilor si interpretilor. Cred ca fiecare editie va avea un curs ascendent, o pozitie mult mai pozitiva in ierarhia festivalurilor, nu numai nationale, ci si europene. Poate ca uneori mai fluiera un microfon sau nu merge o lumina, sunt lucruri care tin de surprizele momentului, dar eu vorbesc de ceea ce inseamna mesajul cultural, artistic. Nu cred ca cineva poate sa acuze foarte imperativ ca festivalul nu a adus nimic nou. Judecarea actului artistic mi se pare mult mai importanta decat daca scena era... transparenta sau scaunele, aranjate in regula. Sunt convins ca intotdeauna este loc de mai bine, la sonorizare, transmisie, imagine sau directia organizatorica.
- Concursul de anul acesta a fost la standarde acceptabile?
- Concursul de la "Creatie" si "Interpretare" reprezinta adevarate examene pentru concurenti. Multi considera ca festivalul de la Mamaia are un miros de naftalina.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.