Un atac cu grenada, comis, sambata, in partea sarba a orasului Mitrovita, in provincia Kosovo, s-a soldat cu noua raniti, printre care si un politist britanic din fortele ONU, informeaza BBC. Atacul a avut loc intr-o cafenea, situata langa podul pest
Un atac cu grenada, comis, sambata, in partea sarba a orasului Mitrovita, in provincia Kosovo, s-a soldat cu noua raniti, printre care si un politist britanic din fortele ONU, informeaza BBC. Atacul a avut loc intr-o cafenea, situata langa podul peste raul Ibar, care imparte nordul sarbesc de sudul albanez al orasului, unde tensiunile etnice raman prezente si dupa sapte ani de la incheierea razboiului din Kosovo. Politia a anuntat arestarea unui suspect, banuit de comiterea atacului, dar a refuzat sa-i dezvaluie nationalitatea. Surse din cadrul misiunii ONU in Kosovo au declarat insa ca cel retinut este un tanar, in varsta de 16 ani, de etnie albaneza. Imediat dupa incident, cateva sute de sarbi s-au adunat in apropierea podului, pentru a protesta fata de atac, cu aceasta ocazie agresand un grup de albanezi si, conform unor informatii neconfirmate, ranind doi dintre acestia. Atat politia locala, cat si cea internationala si-au extins dispozitivele de securitate in oras. La Belgrad, premierul sarb, Voislav Kostunita, i-a acuzat pe "teroristii albanezi si comunitatea internationala care ii sustine si ii incurajeaza, zi de zi, activ sau pasiv". Kosovo, provincie din sudul Serbiei, este administrata de ONU si NATO de la incheierea conflictului din 1998 - 1999. In prezent se desfasoara negocieri pentru definirea statutului final al provinciei, populatia majoritara albaneza cerand declararea independentei acesteia, lucru pe care Belgradul il respinge cu vehementa. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.