OBIECTE DE ARTA DECORATIVA CHINEZEASCA Daca arta decorativa chinezeasca vi se pare un subiect interesant, la Muzeul National de Arta al Romaniei puteti viziona pana la 29 octombrie expozitia ""100 de antichitati si flori din cele patru anotimpuri"

OBIECTE DE ARTA DECORATIVA CHINEZEASCA

Daca arta decorativa chinezeasca vi se pare un subiect interesant, la Muzeul National de Arta al Romaniei puteti viziona pana la 29 octombrie expozitia ""100 de antichitati si flori din cele patru anotimpuri"". Aveti ocazia sa descoperiti aici 109 lucrari de arta decorativa, originare din China, datand din anii 1950-1990. Piesele expuse pot sa ofere o viziune nealterata asupra a ceea ce reprezinta arta moderna chinezeasca in stil traditional, ele avand ca trasatura fundamentala tocmai respectul pentru motivele decorative traditionale, nealterate de actualizari sau imprumuturi din arta occidentala. Opere ale unor artizani chinezi, obiectele sunt manufacturate din materiale valoroase sau rare precum: fildesul, jadul, pietrele semipretioase, lacul, ceramica sau portelanul.
Expozitia poate fi vizitata de miercuri pana duminica intre orele 11:00 si 19:00 in cadrul salilor Kretzulescu, cu precizarea ca in fiecare prima miercuri din luna intrarea este gratuita.

INSPIRATIE DE LA BALCIC

Incepand de ieri, 30 august, si pana la 6 septembrie 2006, in Sala Carol I a Bibliotecii Centrale Universitare puteti vizita expozitia de pictura ""Balcic - Inima Reginei Maria"". Sunt expuse aici 75 de lucrari ale unor foarte tineri artisti romani, realizate in cadrul primei editii a unei tabere de creatie organizata de Fundatia Arte e Arta si incheiata in luna iunie la Balcic.

GRADINA IN PICTURA ROMANEASCA
O abordare inedita a picturii romanesti, ce priveste o tema plina de sensibilitate si lirism, o puteti descoperi pana la 24 august la Muzeul National de Arta al Romaniei. Expozitia ""Culorile gradinii in peisajul romanesc"", pe care o puteti vizita in aceasta perioada, reuneste picturi ce infatiseaza gradini in ipostaze precum: univers exotic sau rustic, alegorie si simbol al feminitatii, spatiu de relaxare si petrecere a timpului liber sau loc unde se desfasoara munci de sezon.

INCEPE A XV-A EDITIE A BIFE-TIMB

Miercuri, 6 septembrie, incepe cea de-a XV-a editie a BIFE TIMB - Targul International de Mobila, decoratiuni interioare, echipamente si SDV-uri pentru exploatarea forestiera si prelucrarea lemnului. La editia din acest an si-a anuntat prezenta un numar impresionant de tari, dintre care amintim: Italia, Germania, Turcia, Germania, Danemarca, Suedia, Japonia, Marea Britanie, Ungaria, Grecia. Asa cum se intampla la targurile de prestigiu de la Milano, Paris, Köln sau Valencia, mobilierul va fi grupat pe urmatoarele saloane: Clasic&Traditional, Modern&Functional, Lux&Avangarda si Sit&Relax. Timp de cinci zile, pana la 10 septembrie, veti descoperi aici produse din domeniile: mobilier pentru casa, mobilier de birou si spatii de utilitate publica, decoratiuni interioare, cladiri din lemn, accesorii si materiale auxiliare pentru mobila, masini si echipamente. Concursul de Design de Avangarda, aflat la cea de-a 4-a editie, se desfasoara in cadrul acestei manifestari. Puteti admira cu aceasta ocazie ""nascocelile"" tinerilor designeri romani, obiecte functionale, proiectate potrivit creativitatii debordante a fiecaruia.

SPATII DE LOCUIT IN BLOC NOU

Un nou complex rezidential, cu termen de finalizare in octombrie 2007, se construieste in zona de nord a Bucurestiului. Complexul Monte Carlo Palace, situat in apropierea aeroporturilor Henri Coanda si Aurel Vlaicu, ofera apartamente cu preturi ce pornesc de la 61.748 de euro, dupa cum ne comunica Alina Busuioc, consilier imobiliar in cadrul Agentiei Touring Imobiliare. Imobilul ofera un total de 111 spatii de locuit grupate in: 30 de garsoniere, 34 de apartamente cu doua camere, 38 de apartamente cu trei camere, noua apartamente cu patru camere. Imobilul este construit dupa planul S+D+P+14 etaje. Dintre facilitatile oferite amintim: control acces, paza, supraveghere video, instalatii de prevenire a incendiilor, parc privat, serviciu de concierge cu receptie, 135 de locuri de parcare, valet parking, club privat, fitness, sauna, jacuzzi, spalatorie, curatatorie, servicii de catering, shopping, gradinita.

PRODUS NOU DIN CATEGORIA GRATARELOR PENTRU GRADINA

Un nou produs electrocasnic este introdus pe piata de la noi de Electrolux. Este vorba despre gratarul de gradina EGL3000X. Acesta vine ca un raspuns la optiunea din ce in ce mai conturata a oamenilor de a petrece cat mai mult din timpul liber impreuna cu prietenii si familia, gatind, mancand si distrandu-se la iarba verde. Noul produs ofera acelasi echipament de calitate pe care consumatorii il folosesc si atunci cand gatesc in propriile bucatarii.
Gratarul pentru gradina de la Electrolux este dotat cu grilluri din otel inoxidabil, potrivite pentru orice familie, oricat de numeroasa ar fi ea, avand o suprafata de gatit intre 65 si 130 cm. Grillurile au o suprafata usor de curatat, un capac din otel inoxidabil, dintr-o singura piesa, precum si spatiu de depozitare in lateral, adica o posibilitate convenabila de a-l utiliza precum un raft.
Gratarul de exterior Electrolux poate fi gasit in magazinele din reteaua Altex la un pret recomandat de vanzare de 5.699 lei (TVA inclus).

Mai putin stiute...
Cuvantul ""barbecue"" provine din cuvantul spaniol ""barbacoa"", insemnand un bat subtire, verde, suspendat deasupra unui foc aprins.
Dupa alte opinii, originea lui ""barbecue"" se afla in expresia franceza haitiana ""barbe-a-queue"", insemnand tot ce poate fi fript incepand de la barba pana la coada.
George Washington a organizat primul barbecue in 1769, in Alexandria, Virginia, cand a fost gatita carnea de porc timp de trei zile.

APARATE FRIGORIFICE DEOSEBITE
La Media Galaxy puteti gasi de acum o gama interesanta de aparate frigorifice purtand semnatura Ariston. Ceea ce face atat de speciala aceasta gama sunt functii precum Ever Fresh, un sistem de conservare in vid amplasat direct in frigider sau I Care, care selecteaza automat si in orice conditii cea mai buna temperatura de conservare, pentru cantitatea de alimente aflata in frigider, cu cel mai redus consum de energie. Preturile acestor produse sunt preturi de lansare si variaza intre 1.559,9 RON si 2.869,9 RON, cu TVA inclus.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.