Zeci de hectare de teren agricol din vecinatatea marilor orase, in mijlocul unor campuri pe care putini isi inchipuiau ca ar putea sa apara case, sunt locuri in care au pornit afacerile imobiliare de succes. In urma cu cativa ani, nu era nevoie decat
Zeci de hectare de teren agricol din vecinatatea marilor orase, in mijlocul unor campuri pe care putini isi inchipuiau ca ar putea sa apara case, sunt locuri in care au pornit afacerile imobiliare de succes. In urma cu cativa ani, nu era nevoie decat de un plan de afaceri, pus in practica cu cateva zeci de centi pentru fiecare metru patrat de pamant cumparat. Asa s-a dezvoltat partea de nord a Bucurestiului si a Timisoarei, ca si zona situata intre Constanta si Ovidiu.
Capitala - tinta preferata a investitiilor de toate tipurile - este plasamentul imobiliar ideal atat pentru marii, cat si pentru micii investitori. Nordul orasului a avut dintotdeauna un statut privilegiat fata de celelalte sectoare ale Bucurestiului, insa aparitia unor proiecte mari in primii ani de dupa 1990 au consacrat definitiv zona ca fiind cea mai bogata. "Existenta unor suprafete mari de teren, la limita dintre intravilan si extravilan, au starnit interesul multor companii", ne-a declarat Cristian Mitris, directorul executiv al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI).

Bogatiile din nord, sarace in utilitati
Nordul Bucurestiului, cu predilectie sectorul 1, s-a dezvoltat insa mult mai repede decat capacitatea edililor de a asigura utilitatile, astfel ca unele zone sufera inca din cauza acestui decalaj. De-a lungul soselei Bucuresti-Targoviste - in Straulesti, de exemplu - se construiesc complexuri rezidentiale de lux, insa utilitatile nu exista. Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, ne-a declarat ca toata portiunea cuprinsa intre soselele Bucuresti-Targoviste si Bucuresti-Ploiesti va fi viabilizata incepand de anul viitor. Finantarea va fi asigurata dintr-un program al Bancii Mondiale, in valoare de 50 milioane de euro. Practic, si vecinatatile soselei de centura a Bucurestiului vor avea apa si canal. "Numai prin dezvoltarea infrastructurii pot
tenta
investitorii, pentru ca terenuri libere in sectorul 1 nu mai sunt", explica edilul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.