Presedintele Consiliului Director al Universitatii Craiova, Adrian Marin Mititelu, se afla din nou in centrul atentiei. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat, ieri, ca numele acestuia figureaza in trei plangeri penale inregistrate impot

Presedintele Consiliului Director al Universitatii Craiova, Adrian Marin Mititelu, se afla din nou in centrul atentiei. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat, ieri, ca numele acestuia figureaza in trei plangeri penale inregistrate impotriva grupurilor de interese constituite in judetul Dolj. Autoritatile spun ca documentele oficiale au fost inaintate, la 1 august a.c., de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Prejudiciul total adus statului roman insumeaza 708.465.200.000 lei.
Potrivit informatiilor furnizate de ANAF, in documente se arata ca grupurile de interese incriminate au prejudiciat bugetul consolidat de stat cu o suma totala de 27.647.705 lei. Totodata, a fost creat un prejudiciu de 11.750.000 euro plus 2.073.815 lei, domeniului public al statului aflat in administrarea Statiunii de Dezvoltare pomicola Dolj, mentioneaza comunicatul ANAF.
Intr-una dintre plangerile penale mentionate se arata ca Mititelu a vandut in luna aprilie a.c., catre SC "Cetatea Banilor " SA, un teren in suprafata de 159.942,25 metri patrati la un pret subevaluat, cu suma de 61.111 euro. Ulterior, Mititelu a incasat de la SC "PIC" SA suma de 2.550.000 euro, reprezentand contravaloarea terenului vandut. Prin nedeclararea valorii de piata a terenului vandut, Mititelu Adrian Marin s-a sustras de la plata taxelor notariale, fapta ce intra sub incidenta art. 292 privind falsul in declaratii, din Codul Penal, se precizeaza in comunicat.
Directia Generala a Finantelor Publice Dolj considera ca din grupul de interese fac parte societatile SC "Pomfruct Cercetare" SA, SC "Rom Economic Boom" SA, SC "Editie Speciala" SRL, Societatea pentru Reconstructia Fotbalului Craiovean SRL, SC "Cetatea Banilor" SA, SC "Regional Media Management" SRL, precum si persoanele care au condus si administrat societatile, respectiv: Adrian Mititelu, Stefan Ionescu, Gigel Preoteasa, Nuti Claudia Preoteasa, Gheorghe Sorin Joavina, Sorin Mitran, Gigi Cristian Oprea si Ion Bobocica, toti domiciliati in Craiova. A doua plangere penala, potrivit comunicatului remis redactiei, ieri, de ANAF, este formulata impotriva lui Mititelu, Gigel Preoteasa, Nuti Claudia (Negru) Preoteasa, Fanel Trandafir si Iulian Siclitaru.

Terenuri de 11.750.000 euro, preluate in dauna statului

Acestia au preluat, in dauna statului, terenuri in suprafata de 23,5 hectare cu o valoare de piata de circa 11.750.000 euro, precum si alte active cu o valoare de 20.738.150 lei (cladiri, constructii speciale, plantatii pomicole pe o suprafata de 55 hectare, culturi agricole pe o suprafata de 33,5 hecare), toate apartinand Fermei nr. 2 Cernele a Statiunii de Dezvoltare Pomicola Dolj (SDP) - Craiova. Cea de-a treia plangere penala este formulata impotriva societatilor si persoanelor fizice din grupul numit "Maxitec SRL", cu sediul in Craiova. In acest caz, au fost constatate acte si fapte ilegale de comert, care ar putea intruni elementele constitutive ale unei infractiuni, avand consecinta fraudarea bugetului consolidat de stat cu suma totala de 24.362.382 lei.
In document sunt incriminate societatile SC "AAGIROM SA", SC "Rallytop" SRL, SC "Shopping Market" SRL, SC "Europaper" SA, SC "Editie Speciala de Oltenia", precum si persoanele care le-au condus si administrat, respectiv Adrian Marin Mititelu, Stefan Ionescu, Gigel Preoteasa, Nuti Claudia Preoteasa, Gheorghe Sorin Joavina, Sorin Mitran, Gigi Cristian Oprea, Daniel Rosianu si Ion Bobocica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.