Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului publica azi anuntul preliminar privind intentia de vanzare a pachetului de actiuni de 79,0521%, detinut de stat la Nitramonia S.A., iar societatile interesate pot depune scrisorile de intentie pana
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului publica azi anuntul preliminar privind intentia de vanzare a pachetului de actiuni de 79,0521%, detinut de stat la Nitramonia S.A., iar societatile interesate pot depune scrisorile de intentie pana in 15 septembrie, potrivit unui comunicat al Autoritatii.
Cele cinci societati divizate in cadrul Nitramonia S.A sunt Nitrofertilizer S.A, care produce ingrasaminte si produse din azot, Nitroexplosives S.A - producator de explozivi, Nitroservice S.A., cu activitate in constructii ingineresti, Nitrocolor S.A (tratarea apelor uzate) si Nitrotrans S.A, care are ca obiect principal de activitate transporturile pe calea ferata.
Potrivit comunicatului, prin scrisoarea de intentie depusa, fiecare investitor va mentiona daca doreste achizitionarea celor cinci societati comerciale ca un tot unitar sau daca doreste achizitionarea pachetului de actiuni la o societate comerciala sau la un grup de societati comerciale.
AVAS informa, pe 21 august, ca negocierile dintre Autoritate si firma ungara Nitrogenmuvek pentru privatizarea societatilor de pe platforma Nitramonia Fagaras au esuat la termenul limita, iar Autoritatea cauta in continuare investitori interesati luand in calcul si vanzarea de active. AVAS anunta ca are un plan de masuri imediate pentru privatizarea companiilor.
Astfel, Autoritatea anunta ca va incepe sa sondeze piata pentru a afla daca mai exista investitori interesati de combinatul Nitramonia si daca acestia vor sa preia toate cele cinci societati sau prefera doua centre de profit, Nitroexplosives si Nitrofertilizer.
O alta varianta de lucru, luata in calcul de AVAS, este vanzarea unor active ale combinatului ca posibila solutie pentru plata salariilor restante.
In acest sens, oficialul AVAS a cerut directorilor celor cinci companii sa intocmeasca o lista cu activele ce pot fi vandute.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.