Accidentul de vineri noaptea in care si-a pierdut viata talentatul regizor Cristian Nemescu este o replica la moartea lui Teo Peter. Toata lumea a remarcat similitudinea dintre cele doua cazuri si se intreaba daca nu cumva englezul, autorul recentul

Accidentul de vineri noaptea in care si-a pierdut viata talentatul regizor Cristian Nemescu este o replica la moartea lui Teo Peter. Toata lumea a remarcat similitudinea dintre cele doua cazuri si se intreaba daca nu cumva englezul, autorul recentului accident, va scapa de pedeapsa ca si puscasul marin american Cristopher Van Goethem. Diferenta dintre american si englez este ca in timp ce primul, sef al securitatii Ambasadei SUA la Bucuresti si detinator al cifrului intregii misiuni, a fost scos din tara in 24 de ore de la producerea accidentului, al doilea, venit de trei zile ca sa faca afaceri in Romania, a primit un mandat de arestare. Ce dovada mai mare trebuie cautata ca sa demonstram ca ne-am integrat perfect in Axa Washington-Londra-Bucuresti?

Van Goethem s-a sustras de la recoltarea probelor de sange la IML si, in urma dezbaterilor intr-un proces neserios, pe marginea nu a dosarului trimis din Romania, ci bazandu-se pe cercetarea facuta de procurori americani la intersectia strazilor Polona cu Dacia, a fost gasit nevinovat. Ali Imran, englezul care l-a omorat pe Nemescu, nu a refuzat recoltarea probelor de sange, acceptand din prim a aceasta procedura. Totusi, el a primit de la un judecator de serviciu un mandat de arestare pentru 20 de zile. Asta ce inseamna? Sa-l fi intimidat pe magistrat, prezenta in sala de judecata a unui oficial al Ambasadei Marii Britanii?

De obicei, cand magistratul emite un mandat pentru mai putine zile de arest decat o luna, atat cat scrie la carte, inseamna ca dosarul este aproape de finalizare. Se dau mai putine zile de arest si cand instanta considera ca se bate pasul pe loc in strangerea probelor de la dosar. In actuala speta nici vorba de asa ceva.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.