La o zi dupa tragedia aviatica din Ucraina, cand un avion rusesc cu 170 de persoane la bord s-a prabusit, expertii continua sa dezbata cauzele accidentului. In vreme ce rusii sustin ca prabusirea a fost cauzata de conditiile meteorologice, ucrainenii
La o zi dupa tragedia aviatica din Ucraina, cand un avion rusesc cu 170 de persoane la bord s-a prabusit, expertii continua sa dezbata cauzele accidentului. In vreme ce rusii sustin ca prabusirea a fost cauzata de conditiile meteorologice, ucrainenii cred ca, de fapt, la bordul aparatului a izbucnit un incendiu.


VERIFICARI. Doar analiza celor doua cutii negre ale aparatului, recuperate ieri din ramasitele contorsionate ale avionului, va putea da un raspuns acestor dileme. Ministrul rus al Transporturilor, Igor Levitin, a anuntat ca deja este examinata inregistrarea dialogului dintre echipajul avionului si turnul de control. Se stie cu certitudine ca pilotii au trimis patru semnale SOS inainte de accident, trei fiind transmise de la 11.500 de metri altitudine, iar cel de-al patrulea de la 3.000 de metri. Din nefericire, indiferent care ar fi fost cauza accidentului, nici unul dintre pasagerii avionului nu a supravietuit. Printre victime se numara zece membri ai echipajului si 39 de copii. Majoritatea pasagerilor erau cetateni rusi, dar printre ei se aflau si un cetatean olandez, doi germani, un francez si un finlandez.
Atat Ucraina, cat si Rusia au decretat zi de doliu in memoria celor morti. Ucraina a tinut ieri doliu, iar presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat o masura similara in Rusia pentru astazi. In ceea ce priveste ipoteza de lucru conform careia un fulger a lovit aparatul, cauzandu-i prabusirea, experti britanici citati de publicatia Times sustin ca aparatele moderne de zbor sunt poiectate pentru a rezista fulgerelor, iar avionul de tip Tupolev este unul dintre cele mai rezistente din acest punct de vedere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.