In aceasta seara, de la ora 20.30, in direct pe TVR 1, Steaua se va bate cu Standard Liege pentru accederea in grupele Ligii Campionilor. Cum totul este o afacere, calificarea va aduce in vistieria Stelei in jur de opt milioane de euro. Dupa zece an

In aceasta seara, de la ora 20.30, in direct pe TVR 1, Steaua se va bate cu Standard Liege pentru accederea in grupele Ligii Campionilor. Cum totul este o afacere, calificarea va aduce in vistieria Stelei in jur de opt milioane de euro. Dupa zece ani de asteptare, fotbalul romanesc poate reveni la masa bogatilor, in Liga Campionilor, tot prin intermediul Stelei. Cum Standard nu este Rosenborg, ceea ce nu e neaparat bine, oamenii lui Gigi Becali spera sa nu mai aiba ghinionul si neinspiratia de acum un an. Trebuie doar ca in aceasta seara (ora 20.30, TVR1) sa mentina sau sa mareasca avantajul luat in partida tur, 2-2 la Liege, pentru a se umple de bani.

In mod cert, Liga Campionilor este o imensa afacere, echipele care reusesc sa patrunda in grupele acestei competitii punand mana pe un sac plin de bani. Tocmai de aceea, inaintea partidei de astazi cu Standard, tensiunea este extrema, in joc fiind in jur de 8 milioane de euro. Pentru Steaua, aceasta suma reprezinta mai mult decat bugetul pe un an, patronul Gigi Becali sperand ca din momentul calificarii echipa sa se autofi nanteze si el sa poata sa-si menajeze vistieria. Daca in urma cu un an Steaua a capotat in fata celor de la Rosenborg, echipa considerata ca fiind cea mai accesibila dintre toate cu care putea juca, acum lucrurile par sa stea cu totul altfel: jocul decisiv se disputa in fata propriilor suporteri, iar echipa lui Olaroiu are si varianta unui egal cu putine goluri inscrise, 0-0 sau 1-1.

Bani cu galeata: 7,6 milioane de euro castigul minim!
In ciuda avantajului luat in partida de la Liege, crisparea este evidenta in tabara „ros-albastrilor”, chiar si guralivii Mihai Stoica si Gigi Becali renuntand la declaratiile belicoase. Cum miza este imensa, toata lumea din anturajul echipei campioane este concentrata la maximum, un nou rateu fiind, practic, de neconceput. Dar cum altfel ar putea trai stelistii aceste ultime ore dinaintea marelui meci atata timp cat prin fata ochilor le trec milioane si milioane de euro? Dupa ce a castigat razboiul cu Sebastian Bodu, Gigi Becali este la 90 de minute (poate chiar 120 si penalty-uri, daca va fi cazul) de o a doua lovitura financiara senzationala.

„Mina de aur” a Champions League este visul oricarui investitor care intra in fotbal. UEFA, se stie, este foarte darnica. Numai pentru accesul in grupe, fiecare club va incasa 4,4 milioane de euro. La aceasta suma se adauga, insa, peste 3,2 milioane de euro: aproximativ un milion din drepturile de televiziune si peste doua milioane din vanzarea de bilete (asta in cazul in care Steaua va reveni in Ghencea, altfel suma se va dubla). Ca „bonus”, daca mai era cazul, stelistii ar putea incasa prime si pentru cele sase meciuri din grupa, astfel: 350.000 de euro pentru o victorie si 200.000 de euro pentru un rezultat de egalitate. Sume cu adevarat incredibile chiar si pentru o echipa cu buget de sase milioane de euro.

Belgienii si-au luat viteza si se vad calificati
In urma cu doua saptamani, inaintea partidei tur, dupa mai multe rezultate slabe, belgienii erau extrem de sceptici in privinta sanselor de calificare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.