din Romania, insa aparatura medicala e din anii '60. E rusinos ca nu avem la sectia de Neurologie nici macar un simplu encefalograf. Singurul aparat de acest fel din Hunedoara se afla in policlinica. Acolo sunt trimisi toti bolnavii de la psihiatrie,
din Romania, insa aparatura medicala e din anii '60. E rusinos ca nu avem la sectia de Neurologie nici macar un simplu encefalograf. Singurul aparat de acest fel din Hunedoara se afla in policlinica. Acolo sunt trimisi toti bolnavii de la psihiatrie, neuropsihiatrie infantila si neurologie. E o ingramadeala de nedescris. In plus, la Chirurgie, cel mai nou aparat pe care il avem a fost fabricat in 1986 si trebuia deja scos din uz de vreo zece ani", a declarat, pentru corespondentul Mediafax, chirurgul Virgiliu Carlan, director executiv adjunct al spitalului din Hunedoara. seful Serviciului tehnic-administrativ al Spitalului Hunedoara, Daniela Plesca, spune ca lipsa unui tomograf creeaza "gauri" serioase in bugetul spitalului.
"Pentru fiecare investigatie, spitalul nostru plateste 13 milioane de lei vechi. La acesti bani se adauga si cheltuielile cu transportul la spitalele din Deva sau Petrosani, care dispun de tomograf. Pentru fiecare bolnav pe care-l trimitem la tomograf trebuie sa platim, in total, intre 15 si 17 milioane de lei vechi", afirma Plesca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.