Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) atrage atentia ca ""virusul mortal H5N1 reprezinta in continuare o amenintare pentru oameni, pasari si economiile multor tari. Si aceasta in ciuda interventiilor energice pentr
Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) atrage atentia ca ""virusul mortal H5N1 reprezinta in continuare o amenintare pentru oameni, pasari si economiile multor tari.

Si aceasta in ciuda interventiilor energice pentru limitarea raspandirii lui H5N1. Virusul continua sa se raspandeasca in special in Asia, Europa si Africa. Daca anul trecut, in luna aprilie, H5N1 se semnala in 45 de tari, la ora actuala virusul aviar este confirmat in 55 de tari"". Totusi, FAO ne da si o veste buna. Virusul H5N1 si-a diminuat viteza de contaminare a pasarilor (foto), ca urmare a masurilor aplicate in fermele occidentale, pe care sunt indemnate sa le aplice si autoritatile tarilor sarace. ""Nu ne-am propus sa eradicam virusul la pasarile salbatice, insa putem sa-l tinem sub control in sectorul avicol. Ceea ce este foarte important, intrucat reduce riscul mutatiilor si al transmiterii lui de la om la om, a subliniat veterinarul-sef al FAO, Joseph Domenech. Din 2002, H5N1 a provocat moartea a 140 de persoane, din care 41 in 2005 si 63 de la inceputul lui 2006.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.