PARIS (Rador) - Legatia Ungariei desminte in mod categoric stirile cu privire la pretinsele pregatiri pentru un "putsch" contra guvernului ungar.
Legatia ungara se ridica cu energie contra practicei, care, intr'un scop inavuabil, vrea sa prezin
PARIS (Rador) - Legatia Ungariei desminte in mod categoric stirile cu privire la pretinsele pregatiri pentru un "putsch" contra guvernului ungar.
Legatia ungara se ridica cu energie contra practicei, care, intr'un scop inavuabil, vrea sa prezinte drept element de dezordine o tara in care, in mijlocul Europei tulbure, domneste calmul si linistea. Opinia franceza este pusa in garda contra tendintei de asi invoca sursa straina pentru a da aparenta stirilor fanteziste.
BUDAPESTA (de la corespondentul nostru) - Ministrul de interne a trimis un ordin primariei Budapesta prin care interzice functionarilor si angajatilor orasului sa fie membri ai partidelor politice. Ordinul comunica lista partidelor "interzise", in mare parte partidele extremiste de dreapta. Pe aceasta lista figureaza si Partidul Social Democrat (PSD), care are in parlament 10 deputati. Functionarii orasului Budapesta sunt obligati sa demisioneze in timp de 14 zile din partidele mentionate in ordin.
ZIUA, 23 august 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.