Defilari pe stadioane, la care participau mii de "oameni ai muncii". Spectacole in care erau omagiati partidul si liderii sai. Asa arata ziua de 23 august, pe timpul regimului comunist. La 17 ani de atunci, multi ieseni isi amintesc cum erau convocat
Defilari pe stadioane, la care participau mii de "oameni ai muncii". Spectacole in care erau omagiati partidul si liderii sai. Asa arata ziua de 23 august, pe timpul regimului comunist. La 17 ani de atunci, multi ieseni isi amintesc cum erau convocati prin organizatiile PCR, cu cateva saptamani inainte, pentru repetitii in vederea marii defilari. Pentru sefii Iasiului, ziua de 23 august nu poate trece neobservata.
Daca, pentru unii, demonstratiile reprezentau "o bataie de joc", pentru altii 23 august era o adevarata sarbatoare. Cel care isi petrece cea mai mare parte a timpului in biroul fostului prim-secretar, prefectul Radu Prisacaru, isi aminteste de defilarile la care participa doar ca simplu privitor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.