Mii de turisti romani au fost blocati in statiunea greceasca Halkidiki, dupa ce un trasnet a aprins, luni seara, padurea care inconjoara locul. Guvernul de la Atena a declarat stare de urgenta si a trimis trupe pentru a ajuta in lupta cu flacarile.&

Mii de turisti romani au fost blocati in statiunea greceasca Halkidiki, dupa ce un trasnet a aprins, luni seara, padurea care inconjoara locul. Guvernul de la Atena a declarat stare de urgenta si a trimis trupe pentru a ajuta in lupta cu flacarile. Zeci de mii de persoane, printre care si turisti romani, au fost blocati in statiunea greceasca Halkidiki, dupa ce un trasnet a aprins, luni seara, padurea care inconjoara locul. Focul a cuprins regiunea din nord-estul Greciei la sfarsitul celei mai fierbinti zile ale anului, cu temperaturi care s-au ridicat pana la 42 de grade Celsius si vant puternic. Guvernul de la Atena a declarat stare de urgenta si a trimis trupe pentru a ajuta in lupta cu flacarile, relateaza Reuters.

Avand in vedere ca statiunea Halkidiki este o zona turistica preferata de cetatenii romani, la nivelul MAE, Ambasadei Romaniei la Atena si Consulatului General de la Salonic au fost instituite celule de criza pentru evaluarea situatiei. Ministerul roman de Externe a precizat, ieri, ca, din verificarile intreprinse,
s-a constatat ca nu exista victime printre turistii romani, acestia fiind sprijiniti sa-si continue sejurul sau, dupa caz, sa se inapoieze in tara. Circa 2.000-3.000 de turisti romani se afla in prezent in zona apropiata de incendii din Halkidiki, dar reprezentantii agentiilor de turism de la Bucuresti au dat ieri asigurari ca acestia sunt in afara oricarui pericol, majoritatea continuandu-si vacanta in statiunile grecesti. Mihaela Porime, consulul Romaniei la Salonic, a declarat, ieri, pentru agentia NewsIn, ca romanii aflati in vacanta in Halkidiki nu si-au exprimat dorinta de a pleca spre tara, solicitarile primite de Consulatul Romaniei la Salonic fiind extrem de putine.

„Nu au fost solicitari de asistenta pentru intoarcerea in tara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.