Desi Primaria Municipiului Bucuresti se lauda ca va incepe in aceasta toamna lucrarile pentru reconfigurarea Pietei Eroii Revolutiei, "marele proiect" va fi amanat pentru anul viitor. Zecile de proiecte aflate pe masa de lucru a primarului general al
Desi Primaria Municipiului Bucuresti se lauda ca va incepe in aceasta toamna lucrarile pentru reconfigurarea Pietei Eroii Revolutiei, "marele proiect" va fi amanat pentru anul viitor. Zecile de proiecte aflate pe masa de lucru a primarului general al Capitalei, Adriean Videanu sunt concretizate doar prin multa vorbarie, exproprieri irationale, machete si postere cat mai colorate. Dupa cum se misca lucrurile, in actualul mandat al edilului-sef putem admira doar tridimensional, proiectele, pe calculator. Din cinci firme care au cumparat caietele de sarcini, doar doua si-au prezentat, ieri, ofertele. Sumele pretinse de cele doua consortii depasesc insa plafonul impus de municipalitate. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat un fond de 9,4 milioane lei (fara TVA) pentru reconfigurarea Pietei Eroii Revolutiei, proiect care presupune largirea partii carosabile, reamplasarea statiilor de tramvai precum si realizarea unui pasaj pietonal care sa faca legatura intre statiile de tramvai, trotuarul de pe partea cu cimitirul Belu si statia de metrou. Valoarea ofertelor financiare au fost peste cerintele primariei. Astfel, SC Iridex Constructii SRL in asociere cu SC Sopmet SA au licitat 9,9 milioane lei fara TVA, in timp ce oferta consortiului Construcoes Gabriel AS Couto SA, Empresa de Construcoes Armandio Carvalho SA, Euro Construct International SRL ajunge la 12, 6 milioane lei, fara TVA. Reprezentantii Primariei Capitalei recunosc ca se poate vorbi de anularea licitatiei, insa decizia va fi luata numai dupa o analiza atenta a ofertelor. Aceasta este a doua licitatiei organizata pentru reconfigurarea Pietei Eroilor Revolutiei, la prima, ofertantii fiind descalificati intrucat au cerut mai multi bani decat s-a aprobat pentru aceasta lucrare, fapt care s-a intamplat si ieri. Membrii comisiei de licitatii spun ca ar putea lua in calcul si varianta de a solicita CGMB suplimentarea fondului destinat acestui proiect. Daca acest lucru va fi posibil se poate lua in calcul varianta propusa de consortiul Iridex - Sopmet, care a oferit cel mai mic pret. In cazul in care municipalitatea anuleaza si cea de-a doua licitatie, proiectul ar putea fi amanat pentru anul viitor. Lucrarile de reabilitare a carosabilului si constructia pasajului pietonal au, potrivit prevederilor caietului de sarcini, termen de finalizare, maximum 18 luni. Primaria lui Videanu este intens preocupata de fel de fel de proiecte, multe inutile, in timp ce mii se strazi ale unei capitale europeane nu sunt pavate, nu au gaze apa si canalizare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.