La zece zile dupa intrarea in vigoare a armistitiului dintre Israel si militiile Hezbollah, situatia in zona este caracterizata drept fragila. Opinia publica din Israel este constienta ca pacea nu va dura mult, iar coalitia multinationala sub mandat

La zece zile dupa intrarea in vigoare a armistitiului dintre Israel si militiile Hezbollah, situatia in zona este caracterizata drept fragila. Opinia publica din Israel este constienta ca pacea nu va dura mult, iar coalitia multinationala sub mandat ONU intarzie sa isi faca aparitia.

Rodica Radian Gordon, ambasadoarea Israelului in Romania, a afirmat, ieri ca perceptia publicului din Israel este ca lupta nu poate sa ramana nedecisa si ca va urma o „a doua runda“. „S-ar putea ca in cateva saptamani sau luni sa luptam din nou“, a spus diplomatul israelian.
In acest moment, pentru o pacificare completa a zonei este nevoie ca mai multe conditii sa fie indeplinite. Astfel, gherilele Hezbollah trebuie sa fie dezarmate, armata libaneza trebuie sa preia controlul zonei, iar forta multinationala trebuie sa aiba un mandat puternic si sa fie credibila. Este putin probabil ca aceste premise sa fie indeplinite cumulativ, de unde si pesimismul israelienilor. In plus, nu s-a raportat nici un progres in privinta eventualei eliberari a celor doi soldati rapiti de Hezbollah.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.