Ieri a fost dat publicitatii un raport al institutului german ZEW cu privire la nivelul de incredere al investitorilor in piata germana, informeaza La Tribune. Indicele ZEW, care masoara atitudinea investorilor si se bazeaza pe interviuri cu mai mult
Ieri a fost dat publicitatii un raport al institutului german ZEW cu privire la nivelul de incredere al investitorilor in piata germana, informeaza La Tribune. Indicele ZEW, care masoara atitudinea investorilor si se bazeaza pe interviuri cu mai mult de 300 dintre acestia, a ajuns la nivelul negativ de -5,6, in scadere drastica fata de valoarea de 15,1 in iulie si cu mult sub previziunile de 11,4. Institutul german a concluzionat ca nivelul increderii investitorilor a atins nivelul cel mai scazut din ultimii cinci ani din cauza temerilor legate de cresterea nivelului ratei dobanzii de referinta, a asteptarilor ca valoarea TVA va creste anul urmator, precum si a instabilitatii pretului la petrol in aceasta perioada. Se pare ca raportul ZEW a avut deja un impact si asupra valorii monedei europene. Daca inainte de anuntatea valorii indicelui, euro avea o valoare record pe ultimele doua luni in raport cu yenul si se apropia de o performanta similara fata de dolar, moneda europeana a scazut imediat dupa anunt, atat in raport cu moneda americana cat si cu cea japoneza.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.