Liderii PSD si-au dat seama ca migratia alesilor locali nu este buna atunci cand partidul are de pierdut. Drept urmare, ei acuza Alianta si, in special PD, ca "au deprins foarte rapid toate metehnele politicii romanesti" si ca practic, prin acceptare
Liderii PSD si-au dat seama ca migratia alesilor locali nu este buna atunci cand partidul are de pierdut. Drept urmare, ei acuza Alianta si, in special PD, ca "au deprins foarte rapid toate metehnele politicii romanesti" si ca practic, prin acceptarea migratorilor "au fraudat rezultatele alegerilor locale". Dupa ultimele migrari, am pierdut 14% din numarul alesilor locali, iar in unele judete acest fenomen a atins "proportii ingrijoratoare", a spus ieri Mircea Geoana, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului. Practica pe care o condamna Geoana era un obicei devenit traditie pe vremea cand partidul sau se afla la putere. El a gasit insa si o justificare a atitudinii pe care o afiseaza acum, explicand ca "demersuri de acest fel nu mai sunt permise in prag de integrare". Cum jocurile sunt deja facute pe plan local, liderul social-democrat s-a gandit sa puna bete in roate PD pe plan extern.
El a amenintat ca ii va sesiza pe toti liderii politici europeni in legatura cu aceste forme de "santaj" si "presiune nemaiintalnita" la care au fost supusi alesii locali. El l-a mentionat in special pe seful Parlamentului European, Josep Borrell, pentru ca reprezinta PPE, partidul la care "PD incearca sa adere". Pe de alta parte, Geoana i-a felicitat pe acei social-democrati din teritoriu care au avut "demnitatea, barbatia si curajul sa reziste". "Suntem mandri de ei si ne bazam pe ei in continuare. In pofida acestor incercari lase de atac, PSD ramane principalul partid al Romaniei", s-a consolat presedintele PSD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.