Doua zile dedicate celor mai mari pradatori ai oceanului Discovery Channel va invita sambata si duminica sa urmariti o serie de documentare despre temutii pradatori ai oceanului: rechinii. ""Week-end-ul rechinilor"", programul cu adevarat orig

Doua zile dedicate celor mai mari pradatori ai oceanului

Discovery Channel va invita sambata si duminica sa urmariti o serie de documentare despre temutii pradatori ai oceanului: rechinii. ""Week-end-ul rechinilor"", programul cu adevarat original si incredibil, revine cu episoade nou-noute si doua programe in premiera: ""Omul-rechin: povestea din spatele filmului Falci"", ""John Lydon si atacul rechinilor"". Astfel, aveti ocazia rara de a ""inota"" alaturi de experti in lumea subacvatica, intr-un sir senzational de programe.

EVITAREA ATACURILOR. Primul documentar care va arunca direct in ocean este ""Rechinii adancurilor"". Sambata, la ora 13:00, puteti lua lectii de la expertii care va arata cum sa evitati atacurile rechinilor cu inotatoare alba. De la 15:00, vine documentarul ""Falci in Pacific"", un material despre marele rechin alb, despre care se credea candva ca prefera doar apele de coasta. Duminica, de la ora 15:00, zoologul Nigel Marven vi-l prezinta pe ""Rechinul-bivol"", unul dintre cele mai agresive animale de pe glob. Seria de documentare se va termina duminica seara, la ora 17:00, cu ""John Lydon si atacurile rechinilor"".

DATE VERSUS FICTIUNE. Dincolo de legendele despre rechini, cercetarile oamenilor de stiinta au scos la iveala o serie de lucruri mai putin cunoscute despre acesti pradatori de temut. De exemplu, stiati ca anumite specii de rechini pot pierde pana la 30.000 dinti pe durata vietii? Sau ca marele rechin alb poate sa reziste si trei luni fara sa manance si ca acesta creste aproximativ 25,4 cm pe an, iar la maturitate, poate atinge lungimi de 3,5 m pana la 4 m? In 1937 s-a descoperit ca uleiul de ficat de rechin este bogat in vitamina A. Asa se face ca rechinii au fost vanati pentru aceasta vitamina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.