Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a prezentat, ieri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, insotit de avocati, pentru a cere lamuriri in legatura cu schimbarea incadrarii juridice in cazul uneia dintre acuzatiile care ii sunt ad
Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a prezentat, ieri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, insotit de avocati, pentru a cere lamuriri in legatura cu schimbarea incadrarii juridice in cazul uneia dintre acuzatiile care ii sunt aduse, decizie comunicata cu o zi in urma, de procurorii care instrumenteaza dosarul Rompetrol. Luni, Patriciu declara, citat de Mediafax, dupa intalnirea cu anchetatorii, ca acestia i-au adus la cunostinta ca i-a fost schimbata incadrarea juridica, dupa ce au constatat ca in partea din dosar referitoare la creanta Libia a fost depus un act, in 17 august 2005, referitor la un contract de cesiune. "Procurorii au constatat ca exista acest act si au dispus schimbarea incadrarii juridice a unor fapte", a spus Dinu Patriciu. Potrivit unuia dintre avocatii sai, schimbarea juridica demonstreaza ca, intr-adevar, urmarirea penala nu a fost finalizata.
De altfel, Dinu Patriciu a contestat, la Parchetul instantei supreme, respingerea exceptiei sale referitoare la neterminarea urmaririi penale, omul de afaceri inaintand anchetatorilor din dosarul Rompetrol o plangere in acest sens. Anterior, el ridicase o exceptie, sustinand ca nu i se poate prezenta materialul de urmarire penala in conditiile in care urmarirea penala nu este incheiata. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.