Directorul Calder-A International BV, Uri Bider, a fost inlaturat de presedintele companiei, Todor Batkov, pentru ca nu a reusit sa preia RAFO de la AVAS. Daca pana la sfarsitul anului nu se finalizeaza preluarea, RAFO intra automat in lichidare.&nb

Directorul Calder-A International BV, Uri Bider, a fost inlaturat de presedintele companiei, Todor Batkov, pentru ca nu a reusit sa preia RAFO de la AVAS. Daca pana la sfarsitul anului nu se finalizeaza preluarea, RAFO intra automat in lichidare. Uri Bider a fost dat la o parte de Todor Batkov, nemultumit de faptul ca acesta nu a reusit sa rezolve problema cu AVAS. Potrivit unor surse din staff-ul presedintelui Calder-A International BV, Bider avea un contract pana la mijlocul lunii iunie, termen pana la care trebuia sa rezolve preluarea completa a RAFO. Daca pana la finele lunii decembrie nu se finalizeaza preluarea, RAFO intra automat in lichidare.

Uri Bider, directorul Calder-A International BV, firma care s-a ocupat de tratativele cu statul roman pentru preluarea actiunilor la RAFO, a fost indeparat de Teodor Batkov, presedintele aceleiasi companii. Surse din staff-ul presedintelui Calder-A International BV sustin ca Batkov ar fi extrem de nemultumit pentru modul in care Uri Bider s-a achitat de sarcina pe care o ave a, aceea de negocia preluarea creantelor de la statul roman, in principal cu AVAS. „Domnul Bider avea un contract cu domnul Batkov, contract care a expirat pe 14 iulie. Conform acestuia el trebuia sa finalizeze discutiile cu statul roman in vederea aprobarii actului de novatie prin care actiunile RAFO de la Balkan Petroleum sa treaca in proprietatea grupului de firme Vienn Capital Partners. Termenul de finalizare a acestei sarcini de serviciu a expirat odata cu durata contractului. Cum el nu s-a achitat de aceasta sarcina, nu i-a mai fost prelungit nici contractul. Acestea sunt si motivele pentru care in ultima vreme domnul Batkov este prezent mai mult in Romania cand este vorba despre RAFO“, ne-a spus sursa citata. Am incercat sa obtinem o confirmare a acestui episod si de la Marin Anton, managerul general al RAFO, dar acesta a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Pe ultima suta de metri
AVAS pare sa fie in prezent si nodul gordian cu care se confrunta Todor Batkov, presedintele Calder-A International BV, firma care a purtat negocierile cu statul roman. Cum pana acum AVAS a avut o atitudine cel putin discutabila in privinta RAFO, si nu a aprobat actul de novatie, este greu de crezut ca aceste negocieri se vor finaliza pana la finele anului cu un alt rezultat decat cel existent. „Riscul in aceste conditii este ca RAFO sa intre in lichidare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.