Statiunea Covasna se afla la 60 de km de Brasov, denumita si statiunea celor 1.000 de izvoare de sanatate, datorita abundentei, varietatii si valorii deosebite a factorilor naturali de cura.
Orasul Covasna, care este brazdat de izvoare de ape min
Statiunea Covasna se afla la 60 de km de Brasov, denumita si statiunea celor 1.000 de izvoare de sanatate, datorita abundentei, varietatii si valorii deosebite a factorilor naturali de cura.
Orasul Covasna, care este brazdat de izvoare de ape minerale, iti ofera o sumedenie de posibilitati de tratament, pentru petrecerea concediului, dar si a timpului liber. Situata la o altitudine de 600 metri, in zona de imbinare a Muntilor Carpati, acest loc beneficiaza din plin de bogatia factorilor naturali: apa minerala carbogazoasa, mofete naturale, precum si de climatul bogat in aeroioni negativi, existenti datorita padurilor de brazi. Covasna are o traditie in tratarea bolilor cardiovasculare, de altfel aici se afla si Spitalul de Cardiologie. In oferta de cazare este inclus si programul de cura, sub directa indrumare a cadrelor medicale de aici, unde se fac o serie de analize de rutina inainte de a incepe tratamentele adecvate. Izvoarele si tratamentele sunt atat de diversificate, incat, odata ajuns in statiune, este bine sa te lasi pe mana specialistilor. Bazele de tratament exista in cadrul hotelurilor Caprioara, Covasna, iar la sfarsitul sejurului examenele medicale se repeta, se elibereaza un buletin medical in care se specifica diagnosticul si tratamentul balnear efectuat. In timpul tratamentului, turistul beneficiaza de regim dietetic in functie de afectiunea de baza.

Simbolul orasului, Balta Dracului, o eruptie de noroi si gaze (oxizi de carbon si sulf), a fost folosit la inceput pentru tratament. Monument al naturii, izvor de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatii postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut, a fost baie terapeutica, iar numele este cunoscut din 1782. A fost deschis pentru public in anul 1881, sub denumirea de Institutia de bai Balta Dracului, orasul intrand astfel in randul statiunilor balneoclimaterice. In secolul al XIX-lea s-au produs mai multe eruptii: in 1837, 1857, 1864 si 1885, cea mai mare fiind in anul 1837.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.