amanuntit al platformei, pentru a verifica daca romanii detin armament. Peste 20 de soldati de la marina militara i-au sechestrat pe cei 27 de membri ai echipajului, care au fost lasati ore bune in soare. Intr-un final, li s-a permis sa mearga
amanuntit al platformei, pentru a verifica daca romanii detin armament. Peste 20 de soldati de la marina militara i-au sechestrat pe cei 27 de membri ai echipajului, care au fost lasati ore bune in soare. Intr-un final, li s-a permis sa mearga intr-o zona administrativa. Momentul maxim de tensiune a fost atunci cand persanii au vrut sa sigileze cabina de comanda a platformei. "Ne-au pus in fata mai multe hartii pe care voiau sa le semnam. Cand le-am spus ca nu facem acest lucru decat in prezenta avocatului, au devenit mai agresivi. Au vrut sa inchida cabina de comanda si astfel sa ne taie orice fel de comunicatii cu cei din tara", povesteste seful de echipaj.
Dupa ce echipa de asalt a asigurat perimetrul, la bordul platformei a sosit un elicopter in care se aflau mai multi reprezentanti ai companiilor Petroiran si Oriental Oil Kish, firme ce se afla in litigiu cu proprietarul de drept al platformei Orizont.

Atacul: o demonstratie de forta
Gabriel Comanescu, presedintele Grupului Servicii Petroliere, compania care detine platforma, spune ca actiunea iranienilor a fost un abuz. "stiam ca exista un ordin de sechestru emis pe data de 16 august, pe care l-am contestat in instanta. Pana la solutionarea cauzei, noi oricum nu am fi miscat platforma de acolo. Partea iraniana a vrut sa faca o demonstratie de forta, probabil si pentru a ne forta mana sa le vindem platforma", sustine presedintele GSP.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.