din zidul cetatii fiind inca clar vizibile. Din barlogurile existente in zidurile cetatii erau prinsi si trimisi soimii de vanatoare ca arenda pentru turci. Localitatea, situata in partea sudica a Depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc,
din zidul cetatii fiind inca clar vizibile. Din barlogurile existente in zidurile cetatii erau prinsi si trimisi soimii de vanatoare ca arenda pentru turci. Localitatea, situata in partea sudica a Depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc, este cea mai mica statiune balneara din tara, fiind cunoscuta pana astazi ca "Mica Elvetie". De o parte si de alta a statiunii se aliniaza, rand pe rand, pensiuni care mai de care mai rustice, moderne, cu fel de fel de oferte, pe langa marile hoteluri, ceea ce te face sa fii sigur pe tine si sa nu-ti faci probleme la cazare. Oferta este variata: la hotelurile de doua stele, camera cu doua paturi ajunge la 160 de RON, pe cand la pensiuni se pot gasi camere dotate chiar cu bucatarii proprii la 90 de RON. Aveti grija, daca va propuneti sa vizitati in continuare, sa incercati plimbarile cu ATV-ul cu 60 de RON pe ora, sau plimbarile pe Lacul Ciucas, cu barca, la numai 10 RON, riscati sa nu mai gasiti camere libere, in ciuda ofertei bogate de cazare. Vara se pare ca aici totul este neincapator, dar deja in luna septembrie, din cauza frigului, turistii sunt mai rari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.