Avocatul medicului Constantin Tanasescu, cel care a eliberat adeverinta care a dus la punerea in libertate a lui Omar Hayssam, a afirmat, ieri, dupa intalnirea cu procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB), ca nu sunt intrunit
Avocatul medicului Constantin Tanasescu, cel care a eliberat adeverinta care a dus la punerea in libertate a lui Omar Hayssam, a afirmat, ieri, dupa intalnirea cu procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB), ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de fals intelectual.

Avocatul Gheorghe Groza a spus ca, pentru a exista infractiunea de fals intelectual, trebuie sa fie un inscris oficial care sa fie completat de catre un functionar in exercitarea atributiilor de serviciu cu anumite mentiuni ce nu corespund realitatii. El a precizat ca nu exista un inscris oficial, intrucat adeverinta medicala nu intra in categoria unor astfel de acte. De asemenea, a informat ca, pentru a produce efecte juridice, un act trebuie folosit, iar adeverinta medicala a fost depusa la dosar cu o zi dupa ce judecatorii au hotarat eliberarea lui Omar Hayssam. Nu in ultimul rand, avocatul a mentionat ca le-a spus procurorilor ca ar trebui sa il citeze pe Omar Hayssam pentru a fi audiat, cu scopul de a se stabili daca termenul de "metastaza" din adeverinta medicala corespunde realitatii.
Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Alexandru Serban, a sesizat, in urma cu cateva saptamani, PCAB in legatura cu fapta de fals intelectual pe care ar fi savarsit-o Constantin Tanasescu. El a afirmat ca diagnosticul pus de Constantin Tanasescu in cazul lui Omar Hayssam este nerealist, pentru ca singura analiza medicala care poate dovedi ca un bolnav sufera de metastaza este biopsia.
In acelasi timp, doctorul care a eliberat adeverinta medicala care a servit la punerea in libertate a omului de afaceri sirian este citat la Comisia de disciplina a Penitenciarului Rahova si investigat de Colegiul Medicilor, care s-a autosesizat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.