Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a propus Guvernului mentinerea pretului de valorificare a gazelor naturale din productia interna la 330 lei/mia de metri cubi pentru al doilea semestru al acestui an, au decl
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a propus Guvernului mentinerea pretului de valorificare a gazelor naturale din productia interna la 330 lei/mia de metri cubi pentru al doilea semestru al acestui an, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. Prin negocierile cu UE, Romania s-a angajat sa ajusteze gradual pretul de valorificare a gazelor naturale din productia interna, cu o majorare anuala de 25 dolari/mia metri cubi in perioada 2005-2007, pentru a asigura o paritate a pretului productiei nationale cu pretul de import, obiectiv principal al liberalizarii pietei europene de energie. Graficul de aliniere a pretului gazelor naturale din productie interna, convenit cu negociatorii Comisiei Europene, prevede o crestere a pretului mediu pentru productia interna de la 90 dolari/mia metri cubi, in 2005, la 122 dolari/mia metri cubi, in 2006. Pretul mediu la gaze ar urma sa creasca ulterior la 167 dolari/mia metri cubi, in 2007, si la 200 dolari/mia metri cubi, in 2008.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.