CNSAS a inceput audierile politicienilor din lista celor 29. Mona Musca, Sogor Csaba, Cristian Radulescu, Radu Terinte si Vladimir Farsirodu au trecut pe la Colegiu si au povestit, in functie de caz, relationarea cu Securitatea. Desi verdictele se v

CNSAS a inceput audierile politicienilor din lista celor 29. Mona Musca, Sogor Csaba, Cristian Radulescu, Radu Terinte si Vladimir Farsirodu au trecut pe la Colegiu si au povestit, in functie de caz, relationarea cu Securitatea. Desi verdictele se vor da peste vreo doua saptamani, din declaratiile de ieri nu reiese ca vreo unul ar fi facut politie politica sau ar fi semnat angajament.

In cazul Monei Musca, lucrurile stau altfel. Deja se stie ca a semnat un angajament. Asa incat noile sale declaratii erau asteptate cu interes. Si? Surpriza! Musca a precizat ca in dosarul sau au mai aparut inca doua note informative „foarte frumoase“.
CNSAS a inceput ieri audierile politicienilor din lista celor 29. Mona Musca, Sogor Csaba, Cristian Radulescu, Radu Terinte si Vladimir Farsirodu au trecut toti pe la Colegiu. Desi verdictele se vor da peste vreo doua saptamani, la iesirea din audieri politicienii au descris, in functie de caz, felul in care au avut de-a face cu Securitatea. Din toate aceste declaratii nu reiese ca vreunul ar fi facut politie poli tica, nici macar ca ar fi avut angajament semnat. Insa, in cazul Monei Musca lucrurile stau altfel. Deja se stie ca a semnat angajament. Asa incat noile sale declaratii erau asteptate cu interes. Si? Surpriza! Musca a precizat ca in dosarul sau au mai aparut inca doua note informative „foarte frumoase“.

Deputatul PNL Mona Musca a declarat, ieri, dupa audierea sa la CNSAS, ca in dosarul sau de Securitate au aparut doua note informative „foarte frumoase“ semnate de ea cu pseudonimul „Dana“. „Sunt doua date suplimentare. Au aparut doua note in care se vorbeste foarte frumos despre doua persoane“, a declarat Musca. „O sa le vedeti, foarte frumoase“, a spus Musca. Deputatul a sustinut ca cele doua note se refereau la „o secretara si o doamna“ care lucrau in facultatea unde profesa si ea. Potrivit Monei Musca, cele doua note „demonstreaza clar nu numai bunele intentii, ci si faptele bune“, ele fiind „cea mai buna dovada“ de buna-credinta. Musca a sustinut ca cele doua note informative sunt de fapt caracterizari ale colegelor sale din facultate. Intrebata daca a mai dat si alte note la Securitate, Musca a raspuns: „Nu-mi mai aduc aminte, eram in plin divort. In contextul profesional de atunci era aproape imposibil sa nu faci acest lucru (sa dea informari la Securitate - n.r.). Regret enorm“, a conchis Musca. Membrii Colegiul CNSAS Cazimir Ionescu si Mircea Dinescu au declarat ca cele doua note informative semnate de Musca sunt „pozitive“.

Sogor Csaba, declaratii despre Tokes
Senatorul UDMR Sogor Csaba a fost primul dintre parlamentari care a ajuns ieri la sediul CNSAS. El s-a prezentat la Colegiu, sustinand ca a venit din proprie initiativa. Sogor a declarat ca se considera persecutat de Securitate, nu colaborator al acesteia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.