Dupa cum era de asteptat, cele zece state participante la summit-ul ASEAN din Malaezia au cazut de acord sa devanseze data de creare a pietei comune pentru 2015. Accelerarea este considerata necesara pentru a raspunde cat mai repede amenintarii econo
Dupa cum era de asteptat, cele zece state participante la summit-ul ASEAN din Malaezia au cazut de acord sa devanseze data de creare a pietei comune pentru 2015. Accelerarea este considerata necesara pentru a raspunde cat mai repede amenintarii economice reprezentate de marile economii vecine chineze si indiene.
Singurele care s-ar fi putut opune acestei accelerari ar fi fost statele mai sarace ale grupului, precum Cambodgia, Vietnam sau Laos, din cauza temerii ca nu ar face fata la presiunile deschiderii pietelor.
Dupa cum se arata pe BBC, secretarul general ASEAN, Ong Keng Yong, a declarat: "Am fost cu totii de acord ca este esential sa ne grabim in directia formarii pietei comune". El a mai spus ca cele zece state sunt hotarate sa mareasca eforturile de eficientizare a economiilor lor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.