Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost audiat ieri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, timp de doua ore, ca martor, intr-un dosar care il priveste pe fostul premier Adrian Nastase. Viorel Hrebenciuc a ajuns la sediul DNA in jurul orei 15.
Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost audiat ieri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, timp de doua ore, ca martor, intr-un dosar care il priveste pe fostul premier Adrian Nastase. Viorel Hrebenciuc a ajuns la sediul DNA in jurul orei 15.00, la intrare el nedorind sa faca vreo declaratie. Intalnirea cu procurorii a durat aproximativ doua ore, la sfarsitul acesteia deputatul PSD precizand ca a fost citat telefonic pentru a da o declaratie de martor intr-un dosar in care este acuzat ex-premierul Adrian Nastase. Este vorba despre cazul in care Nastase este urmarit penal pentru ca ar fi fost sponsorizat ilegal, in campania electorala din 2004. "Am fost intrebat daca am fost directorul campaniei electorale prezidentiale a domnului Nastase. Eu nu am avut aceasta calitate in 2004, eu am avut aceasta calitate doar la alegerile locale", a declarat deputatul PSD, la iesirea de la audieri. "Sunt martor in calitate de director de campanie electorala care nu am fost", a adaugat Hrebenciuc. Acesta a mai precizat ca timp de trei ore le-a explicat procurorilor anticoruptie cum se face o campanie electorala. "Pur si simplu am discutat ce inseamna o campanie electorala, cine se ocupa si de ce se ocupa si asa mai departe", a mentionat parlamentarul.
Reamintim ca Adrian Nastase este urmarit penal de DNA fiind acuzat ca ar fi primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale in valoare de 26 de miliarde de lei, in timpul campaniei din 2004, de la reprezentantii societatilor Vertcon Bacau si Eurografica SRL Bucuresti.
Despre alte dosare, nimic
Altfel, Viorel Hrebenciuc a precizat ca nu stie nimic despre alte dosare in care ar fi cercetat de catre anchetatorii anticoruptie. Dupa cum se stie, anul trecut, procurorii instantei supreme au transmis procurorilor DNA mai multe declaratii ale lui Mohammad Munaf date in cursul anchetei privind rapirea jurnalistilor romani la Bagdad. Concret, Munaf a relatat procurorilor care s-au deplasat la Bagdad despre persoanele cu care Omar Hayssam ar fi facut afaceri. Printre numele mentionate de Mohammad Munaf se afla si cel al deputatul Viorel Hrebenciuc. Potrivit declaratiei lui Munaf, Omar i-ar fi dat sume importante de bani lui Viorel Hrebenciuc, in schimbul rezolvarii problemelor pe care sirianul le avea cu autoritatile romane. "Cu alta ocazie, l-am dus pe Omar la intalnire cu Hrebenciuc, dar nici de data asta nu am asistat la discutiile lor. Dupa intalnirea de la restaurant, Omar s-a intors suparat si mi-a spus ca Hrebenciuc i-a cerut 1.000.000 de dolari, ca sa-i rezolve problemele judiciare cu autoritatile romane", a declarat Munaf. Acesta a mai spus, conform NewsIn, in fata procurorilor, ca Hayssam era suparat deoarece Hrebenciuc ii cerea multi bani si se plangea ca a trebuit sa munceasca mult ca sa faca un milion de dolari si era nevoit sa-l dea gratis. Referindu-se la acest aspect, deputatul PSD a declarat, ieri, ca nu are cunostinte despre existenta acestui dosar si ca declaratia lui Munaf i se pare o "enormitate".
Referitor la dosarul privind societatea ieseana Vidisamp, parlamentarul social-democrat a spus ca nu stie nimic despre acest caz. "Hrebenciuc nu are nicio legatura cu Vidisamp", a spus deputatul.
In acest caz, deputatul PSD este acuzat ca ar fi ajutat-o pe Luchi Georgescu, prietena lui Gigi Netoiu, sa-si reesaloneze datoriile catre stat. Dosarul a fost declinat de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si priveste modalitatea prin care fostul combinat viticol SC Vidisamp SA Husi a fost vandut de lichidatorul judiciar, dupa cinci etape de licitatie, firmei Vincon SA Vrancea, pentru suma de doua milioane de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.