administratorilor de fonduri de vanatoare au fost de 57 milioane de lei.
Oficialii Ministerului Agriculturii sustin ca gripa aviara a fost principalul motiv pentru aceste pierderi. "Fondurile de vanatoare din judetele afectate au pierdut contrac
administratorilor de fonduri de vanatoare au fost de 57 milioane de lei.
Oficialii Ministerului Agriculturii sustin ca gripa aviara a fost principalul motiv pentru aceste pierderi. "Fondurile de vanatoare din judetele afectate au pierdut contractele cu vanatorii straini, in conditiile in care cheltuiesc sume importante pentru hrana, intretinerea instalatiilor de vanatoare, patrulari...", explica Mihai Gasparel, directorul Directiei de Control Silvic si Cinegetic.

La anul, recolta bogata de ursi
Sezonul de vanatoare la ursi incepe la 15 septembrie si, pentru 2006-2007, Ministerul Mediului a propus recoltarea a 300 de exemplare de urs, cu 50 de exemplare mai mult ca anul trecut, dintr-un efectiv evaluat la 7.352 de exemplare. Anul trecut, evaluarile vorbeau de 6.710 ursi. In conditiile in care sporul natural este in jur de 4%, rezulta ca aproape 400 de ursi au aparut in plus, in statistici.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.