Premierul Tariceanu il va numi in functia de director al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) pe Alexandru Boer, directorul de cabinet al ministrului Administratiei si Internelor, sustin surse liberale.
La sfarsitul lunii iulie, ministrul Vasile Blaga declara ca l-a ales pe inlocuitorul lui Virgil Ardelean la conducerea DGIPI si ca a inaintat propunerea premierului, fara sa precizeze insa cine este persoana respectiva. "Am luat o decizie in acest caz si va asigur ca nu este niciuna din cele 28 de nominalizari aparute pana in prezent in presa", a spus ministrul, care a adaugat ca in unele din aceste cazuri "este vorba de autonominalizari".
Dupa demisia chestorului general Virgil Ardelean zis Vulpea de la conducerea DGIPI, in presa s-au vehiculat o serie de nume care ar fi intrat in atentia ministrului Blaga pentru conducerea UM 0962. In cele din urma, ministrul Administratiei si Internelor a decis sa-l propuna pentru acest post pe Alexandru Boer. El s-a nascut la 9 aprilie 1974 in Brasov. Este absolvent al Facultatii de Stiinte Politice si Administrative, Universitatea Babes-Bolyai Cluj. Are un master in Stiinte Politice - Analiza politica la Facultatea de Stiinte Politice si Administrative. A fost membru al Partidului Alternativa Romaniei (PAR) din 1996, iar intre 1999-2003 a facut parte din Consiliul National al Uniunii Fortelor de Dreapta (UFD). Ulterior s-a inscris in PNL, unde a fost secretar general adjunct. (L.I.)