Seria rateurilor lui Orasanu la negocierile pentru privatizarea celor mai importante societati romanesti continua. Dupa scandalul de la Tractorul - care inca nu s-a incheiat -, a aparut un altul, la Nitramonia, unde, din cauza esecului privind negoc

Seria rateurilor lui Orasanu la negocierile pentru privatizarea celor mai importante societati romanesti continua. Dupa scandalul de la Tractorul - care inca nu s-a incheiat -, a aparut un altul, la Nitramonia, unde, din cauza esecului privind negocierile de privatizare, cu toate implicatiile sociale, poate aparea pericolul ca orasul Fagaras sa fie ras de pe fata pamantului. Salariatii de la combinatul petrochimic sunt intr-o situatie financiara dezastruoasa din cauza neplatii salariilor din luna ianuarie a acestui an.

Negocierile cu firma ungara Nitrogenmuvek pentru privatizarea celor cinci societati de pe platforma industriala Nitramonia Fagaras au esuat, iar AVAS va lansa o noua oferta dupa ce vor fi gasite solutii pentru plata salariilor restante, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. Cele doua parti nu au reusit sa ajunga la un acord in ceea ce priveste acordul social, situatia juridica a terenurilor si investitiile de mediu. Negocierile dintre AVAS si compania ungara Nitrogenmuvek au inceput in luna ianuarie, termenul de valabilitate a ofertei fiind prelungit de mai multe ori.

Autoritatea pentr u Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va lansa un nou anunt pentru privatizarea Nitramonia Fagaras, dar numai dupa ce vor fi rezolvate problemele legate de plata salariilor restante ale personalului si de alimentarea celor cinci societati cu energie electrica si gaze naturale. Anuntul AVAS va fi formulat in functie de discutiile preliminare cu potentialii investitori. „Pentru Nitramonia si-a manifestat interesul fondul de investitii Mass Financial Corp, ai carui reprezentanti s-au intalnit saptamana trecuta, la sediul AVAS, cu oficiali din cadrul institutiei“, au mai precizat sursele citate.

Orasanu se lauda cu un 'Plan B>>
Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a declarat, recent, ca este putin probabil ca negocierile cu firma ungara sa mai continue dupa data de 21 august. Orasanu a mentionat ca are „un plan B“ daca pana la termenul limita pentru finalizarea negocierilor cu investitorul interesat nu se ajunge la un acord pentru vanzarea Nitramonia.

La negocieri, investitorul ungar a ridicat unele pretentii care nu au putut fi rezolvate de AVAS.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.