Premierul Tariceanu a declarat aseara la Realitatea TV ca ii este greu sa afirme daca are incredere in verdictele CNSAS, aratand ca nu cunoaste criteriile pe baza carora sunt judecate situatiile si amintind ca exista o doza inerenta de subiectivitate
Premierul Tariceanu a declarat aseara la Realitatea TV ca ii este greu sa afirme daca are incredere in verdictele CNSAS, aratand ca nu cunoaste criteriile pe baza carora sunt judecate situatiile si amintind ca exista o doza inerenta de subiectivitate.

El a aratat insa ca, in opinia sa, dosarele din arhiva Securitatii nu mai sunt tinute ""in sertare"", asa cum s-a intamplat in anii anteriori, ca urmare a presiunii exercitate de catre opinia publica si mass-media. De altfel astazi incepe marea ""dosariada"" de la CNSAS. La sediul institutiei sunt asteptati pentru audieri o serie de politicieni aflati pe lista celor 29 ale caror dosare au fost desecretizate de CSAT. Potrivit lui Ladislau Csendes, membru al Colegiului, cei 29 de politicieni reprezinta doar ""prima transa"" dintr-un total de 71 de oameni politici ale caror dosare sunt deja verificate de Colegiu. Csendes a mai precizat ca membrii Colegiului au luat deja decizii cu privire la unele dintre aceste dosare. Un alt membru al Colegiului, Mircea Dinescu, a anuntat ca vor aparea ""nume-surpriza"" de oameni politici in afara celor 71 de politicieni. El a mai spus ca dintre oamenii politici verificati, mai multi au dosare de urmarire decat de retea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.