Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a prezentat, ieri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a oferi procurorilor detalii legate de accidentul rutier in care a fost implicat in data de 25 iulie. Conform unui comunicat al Guvernulu
Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a prezentat, ieri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a oferi procurorilor detalii legate de accidentul rutier in care a fost implicat in data de 25 iulie. Conform unui comunicat al Guvernului, seful Executivului a fost citat, potrivit procedurilor legale, pentru "cercetarile desfasurate in vederea stabilirii cauzelor si conditiilor in care s-a produs accidentul rutier". Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie este instanta competenta sa efectueze cercetarile in cazuri in care sunt implicati membri ai Guvernului.
Reamintim ca Tariceanu a fost implicat, in data de 25 iulie, in comuna Petresti din judetul Ilfov, intr-un accident de circulatie minor, in timp ce se deplasa cu motocicleta, un Harley Davidson, dinspre DN1 catre localitatea Corbeanca. La un viraj la dreapta, premierul a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un Ford Mondeo, condus regulamentar. Ambele vehicule au fost avariate, iar premierul a fost transportat la Spitalul Elias, pentru investigatii medicale. Primul ministru a suferit o entorsa la un genunchi, fiindu-i pus piciorul intr-o atela gipsata care, la inceputul lunii august, a fost inlocuita cu o orteza.
Atat conducatorulului auto al Fordului, cat si lui Calin Popescu Tariceanu le-au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.
Analiza toxicologica facuta de specialistii Institutului National de Medicina Legala din Bucuresti a indicat faptul ca nici premierul Tariceanu si nici soferul autoturismului implicat in accident nu au consumat bauturi alcoolice.
Serviciul de Paza si Protectie (SPP) a precizat ca premierul Calin Popescu Tariceanu si-a asumat intreaga raspundere pentru timpul in care conduce autovehicule, exonerand SPP in acest sens. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.