Un cetatean roman si-a pierdut viata, duminica, la Budapesta, strivit de un copac smuls din radacini de o furtuna violenta, izbucnita in timp ce numeroase persoane urmareau un foc de artificii, a afirmat, ieri, Ministerul Afacerilor Externe, citat de
Un cetatean roman si-a pierdut viata, duminica, la Budapesta, strivit de un copac smuls din radacini de o furtuna violenta, izbucnita in timp ce numeroase persoane urmareau un foc de artificii, a afirmat, ieri, Ministerul Afacerilor Externe, citat de Mediafax. De asemenea, din datele de care dispun autoritatile romane, doi romani - sot si sotie - care se aflau pe un vapor de croaziera, au fost dati disparuti, dupa ce au cazut peste bord. Cautarile continua si sunt efectuate de autoritatile competente ungare, iar personalul diplomatic al Romaniei la Budapesta este in contact cu toate institutiile care pot da informatii despre soarta romanilor disparuti, a precizat MAE. O furtuna violenta a avut loc, duminica seara, in Capitala ungara, provocand moartea a trei persoane si ranirea altor 250, potrivit bilantului provizoriu al autoritatilor. Informatiile anterioare mentionau ca doua persoane care cautau adapost au fost ucise de un copac care s-a prabusit, iar alte 100 au fost ranite. Mai multe ambarcatiuni s-au ciocnit pe Dunare din cauza rafalelor puternice de vant, o barca de mici dimensiuni scufundandu-se. Martorii au declarat ca s-a creat panica pe podurile care traverseaza fluviul, al carui nivel a crescut brusc, inundand mai multe strazi, printre care si o artera din apropierea Parlamentului. Daramaturile si copacii prabusiti pe strazi au ingreunat traficul ieri, iar pompierii au inceput operatiunile de curatare a orasului. Cele mai multe pagube s-au inregistrat in Capitala si in tinutul Pest, din jurul acesteia, a precizat un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta, citat de Mediafax. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.