PSD nu doreste sa se alature PC in demersul de izolare a PD atat timp cat conservatorii sunt parteneri de guvernare cu democratii.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National (BPN), ca social-democratii vor discuta cu reprezentantii PC propunerea acestora de izolare a PD atunci cand acestia isi vor clarifica situatia. ""Atata vreme cat raman la guvernare nu ni se pare firesc sa intram intr-un dialog cu cei care gireaza si garanteaza prezenta acestei aliante portocalii la guvernare"", a spus liderul PSD. Pe de alta parte, Geoana a anuntat decizia BPN de a-i exclude din PSD pe acei membri ai partidului care vor fi dovediti de CNSAS ca au colaborat cu Securitatea.
""RAZBOIALA"". Geoana nu a vrut sa spuna daca este de acord cu propunerea de eliminare a sintagmei ""securitatea ca politie politica"", sustinand ca se indoieste de ""sinceritatea"" acesteia si ca legea nu ar trebui sa condamne ""in bloc"" categorii intregi de persoane. Liderul PSD l-a acuzat pe presedintele Basescu ca sta in spatele dosariadei, spunand ca este o incercare a acestuia de ""a masca plecarea rusinoasa din tara a lui Hayssam"", dar si ""o razboiala politica interna"". (Lavinia Dimancea)