Parlamentarii juristi au cerut ieri Birourilor Permanente prelungirea cu 30 de zile a termenului de depunere a raportului pe marginea cazului disparitiei omului de afaceri sirian Omar Hayssam. Cele doua Comisii Juridice ale Parlamentului au aratat ca
Parlamentarii juristi au cerut ieri Birourilor Permanente prelungirea cu 30 de zile a termenului de depunere a raportului pe marginea cazului disparitiei omului de afaceri sirian Omar Hayssam. Cele doua Comisii Juridice ale Parlamentului au aratat ca prelungirea termenului este necesara pentru a fi finalizate si anchetele interne de la CSM, IML si Administratia Penitenciarelor. Documentele care vor rezulta din aceste anchete ar putea prezenta informatii suplimentare in ceea ce priveste disparitia sirianului.
Potrivit presedintelui Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Sergiu Andon, citat de Mediafax, Birourile Permanente nu au luat ieri nicio decizie privind solicitarea de prelungire a termenului de depunere a raportului.
Cererea parlamentarilor juristi vine la o saptamana dupa ce acestia au decis sa reia audierile in cazul Omar Hayssam numai dupa primirea documentelor de la CSM, Institutul de Medicina Legala si de la Administratia Nationala a Penitenciarelor. Juristii au avut, pe 14 august, o prima audiere la care au fost prezenti ministrul Justitiei, Monica Macovei, fostul procuror general Ilie Botos, presedintele CSM, Iulian Galca, directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Alex Serban, directorul general al IML, Dan Dermengiu, si medicul Constantin Tanasescu al spitalului penitenciarului Rahova.
In cursul acestei saptamani, Comisia de control SRI urmeaza sa ii audieze pe directorul demisionar al SRI, Radu Timofte, alaturi de adjunctii acestuia, precum si pe ofiterii SRI implicati in gestionarea cazului Omar Hayssam, dar si in coordonarea ofiterilor acoperiti care activeaza in mediile de interes pentru siguranta nationala. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.