Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a promis ca, in maxim doua saptamani, circulatia cu metroul se va imbunatati "simtitor". Statiile de metrou vor fi "indesite" si, de asemenea, va fi demarat un proiect privind linia 5 de metrou care face lega
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a promis ca, in maxim doua saptamani, circulatia cu metroul se va imbunatati "simtitor". Statiile de metrou vor fi "indesite" si, de asemenea, va fi demarat un proiect privind linia 5 de metrou care face legatura intre Drumul Taberei si Pantelimon, informeaza AMOS News. Potrivit primarului general al capitalei, Adriean Videanu, metroul "trebuie sa fie elementul de transport in comun principal al Bucurestiului, iar RATB trebuie sa fie transportul complementar care sa afluiasca si defluiasca traficul in Bucuresti". Videanu a anuntat ca definitivarea autoritatii metropolitane de transport la nivelul Bucurestiului este un proiect finantat de Banca Mondiala, care va pune in comun Metroul si RATB- ul. Conform lui Videanu, strategia de transport nu se poate face decat punand impreuna "cele doua societati extrem de importante pentru Bucuresti". "La finalul saptamanii am ajuns la finalul epopeei privind renegocierea contractului cu ALSTOM. Acest contract a fost unul facut foarte repede, foarte prost si defavorabil metroului. In sfarsit, am ajuns la o formula care poate fi acceptabila pentru metrou si care sa fie convenabila si celor de la ALSTOM", a adaugat Radu Berceanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.