Ca urmare a unei actiuni a DNA, unsprezece persoane, intre care doi directori, care au fost trimise in judecata, de catre procurorii anticoruptie, pentru infractiuni care au provocat un prejudiciu de 1,8 milioane de euro societatii comerciale cu capi
Ca urmare a unei actiuni a DNA, unsprezece persoane, intre care doi directori, care au fost trimise in judecata, de catre procurorii anticoruptie, pentru infractiuni care au provocat un prejudiciu de 1,8 milioane de euro societatii comerciale cu capital de stat Hidroelectrica SA.

Este vorba de, directorul general Traian Oprea, directorul adjunct al Directiei marketing, privatizare si afaceri internationale, George Lavinius Asan, seful Serviciu contracte si achizitii interne, Ioan Trif, acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, precum si economistul principal specialist in cadrul Serviciului contracte si achizitii Interne Dan Popescu si statisticianul principal din cadrul aceluiasi serviciu Ioana Dudas, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si fals intelectual.
In afara de ce 11 au mai fost trimisi in judecata si oameni de afaceri din lumea interlopa: Vasile Croitoru - pentru concurenta neloiala, contrafacere sau folosire fara drept a unei marci, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la fals intelectual, complicitate la evaziune fiscala, complicitate la spalare de bani, asociere pentru savarsirea de infractiuni, Costel Croitoru - pentru contrafacere sau folosire fara drept a unei marci, concurenta neloiala, fals intelectual, evaziune fiscala, asociere pentru savarsirea de infractiuni. Alti oameni de afaceri din lumea interlopa - Anghel Hondar si Gheorghe Bitu - au fost trimisi in judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual, evaziune fiscala si asociere pentru savarsirea de infractiuni.
La randul sau, Mitica Brasoveanu a fost trimis in judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala, spalare de bani, asociere pentru savarsirea de infractiuni, iar Ana Daniela Nistor pentru evaziune fiscala.
In perioada septembrie-decembrie 2004, Traian Oprea impreuna cu ceilalti patru reprezentanti ai societatii - George Lavinius Asan, Ioan Trif, Dan Popescu si Ioana Dudas - au aprobat cumpararea de aparatura electrica de joasa tensiune marca Siemens contrafacuta de la societatea comerciala bucuresteana ENOL Group SA si produse de acelasi gen marca Schneider supraevaluate de la societatea CFR SSVM Bucuresti (fara nici o legatura cu societatile de transport pe calea ferata).
Achizitia s-a facut cu incalcarea flagranta a reglementarilor legale privind achizitiile publice, precum si a normelor impuse sucursalelor in materie de aprovizionare cu materiale si echipamente. Prejudiciul total cauzat societatii Hidroelectrica SA prin efectuarea celor doua achizitii publice se ridica la 71.797.868.666 lei, aproximativ 1,8 milioane de euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.