Procurorii Parchetului instantei supreme l-au anuntat, ieri, pe Dinu Patriciu, ca au schimbat incadrarea juridica a faptelor intr-una din spetele privind dosarul Rompetrol, si anume creanta cu Libia. "Au dispus schimbarea incadrarii la una dintre acu
Procurorii Parchetului instantei supreme l-au anuntat, ieri, pe Dinu Patriciu, ca au schimbat incadrarea juridica a faptelor intr-una din spetele privind dosarul Rompetrol, si anume creanta cu Libia. "Au dispus schimbarea incadrarii la una dintre acuzatii, dar noi am cerut trimiterea dosarului in instanta cat mai repede cu putinta", a spus Patriciu. Potrivit avocatului Ovidiu Budusan, citat de Newsin, procurorii l-au anuntat pe Dinu Patriciu abia ieri ca i-a fost schimbata una dintre incadrarile juridice, desi actul care a dus la aceasta modificare exista la dosar inca de anul trecut.
Omul de afaceri urmeaza sa fie citat pentru a-si prezenta punctul de vedere in legatura cu acest fapt. Potrivit unuia dintre avocatii sai, schimbarea juridica demonstreaza ca urmarirea penala nu a fost finalizata. Dinu Patriciu a contestat, la Parchetul instantei supreme, respingerea exceptiei sale referitoare la neterminarea urmaririi penale, omul de afaceri inaintand anchetatorilor din dosarul Rompetrol o plangere in acest sens. Anterior, el ridicase o exceptie, sustinand ca nu i se poate prezenta materialul de urmarire penala in conditiile in care urmarirea penala nu este incheiata.
Tot ieri, la Parchetul General, a fost audiat si vicepresedintele Rompetrol Group Olanda, Alexandru Bucsa. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.