Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile, fost presedinte si, respectiv, fost vicepresedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), demise vineri de primul-ministru, au fost excluse ieri din PD "pentru grave prejudicii aduse imaginii partidului".
"Nu am crezut ca pot fi in stare de asa ceva. Solutia e radicala si fara echivoc. Ne-au dezamagit pe toti", a declarat ieri liderul democrat Emil Boc. El a precizat ca in functia de presedinte al ARIS il propune pe Marian Neagu, "o persoana capabila sa refaca credibilitatea acestei institutii". Pentru postul de vicepresedinte PD nu a facut inca o nominalizare oficiala. In legatura cu Marian Neagu, Emil Boc a precizat ca acesta este doctorand la Institutul de prognoza Economica si ca are un masterat in analiza economica.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a decis vinerea trecuta eliberarea din functie a Anei Maria Cristina si a Gabrielei Vasile, pentru comportament total neadecvat cu functia de demnitate publica ce le-a fost incredintata.
"Modul in care acestea s-au comportat in ultima vreme a demonstrat, fara echivoc, ca nu sunt apte sa ocupe o functie de demnitate publica in cadrul unei autoritati a statului roman", preciza Biroul de presa al Guvernului. Verificarile Corpului de control al premierului la ARIS vor continua pentru a vedea daca acuzatiile respective sunt fundamentate. Conflictul dintre Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile a izbucnit saptamana trecuta, cand presedintele ARIS a declarat ca vicepresedintele agentiei a recunoscut, sub semnatura, ca a primit diverse "atentii" de la un investitor strain in cursul unei intrevederi cu acesta.
In replica, Gabriela Vasile a sustinut ca afirmatiile respective sunt pure calomnii, fara niciun continut real si a anuntat ca o va actiona in instanta pe Ana Maria Cristina.
Disputa dintre cele doua sefe ale ARIS a capatat insa accente ridicole, intrucat "atentiile" in cauza au constat in cearsafuri chinezesti si cartuse de tigari. Vicele a recunoscut intr-un final ca a primit lucrurile respective, dar ca le-a donat unui camin de batrani.