Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile, fost presedinte si, respectiv, fost vicepresedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), demise vineri de primul-ministru, au fost excluse ieri din PD "pentru grave prejudicii aduse imaginii parti
Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile, fost presedinte si, respectiv, fost vicepresedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), demise vineri de primul-ministru, au fost excluse ieri din PD "pentru grave prejudicii aduse imaginii partidului".
"Nu am crezut ca pot fi in stare de asa ceva. Solutia e radicala si fara echivoc. Ne-au dezamagit pe toti", a declarat ieri liderul democrat Emil Boc. El a precizat ca in functia de presedinte al ARIS il propune pe Marian Neagu, "o persoana capabila sa refaca credibilitatea acestei institutii". Pentru postul de vicepresedinte PD nu a facut inca o nominalizare oficiala. In legatura cu Marian Neagu, Emil Boc a precizat ca acesta este doctorand la Institutul de prognoza Economica si ca are un masterat in analiza economica.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a decis vinerea trecuta eliberarea din functie a Anei Maria Cristina si a Gabrielei Vasile, pentru comportament total neadecvat cu functia de demnitate publica ce le-a fost incredintata.
"Modul in care acestea s-au comportat in ultima vreme a demonstrat, fara echivoc, ca nu sunt apte sa ocupe o functie de demnitate publica in cadrul unei autoritati a statului roman", preciza Biroul de presa al Guvernului. Verificarile Corpului de control al premierului la ARIS vor continua pentru a vedea daca acuzatiile respective sunt fundamentate. Conflictul dintre Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile a izbucnit saptamana trecuta, cand presedintele ARIS a declarat ca vicepresedintele agentiei a recunoscut, sub semnatura, ca a primit diverse "atentii" de la un investitor strain in cursul unei intrevederi cu acesta.
In replica, Gabriela Vasile a sustinut ca afirmatiile respective sunt pure calomnii, fara niciun continut real si a anuntat ca o va actiona in instanta pe Ana Maria Cristina.
Disputa dintre cele doua sefe ale ARIS a capatat insa accente ridicole, intrucat "atentiile" in cauza au constat in cearsafuri chinezesti si cartuse de tigari. Vicele a recunoscut intr-un final ca a primit lucrurile respective, dar ca le-a donat unui camin de batrani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.