Inspectorul General de Stat de la Inspectia Muncii, Mariana Basuc, a mai golit bugetul statului cu inca un milion de euro. Dupa ce a irosit zeci de miliarde de lei pentru montarea unei instalatii de securitate digitala, acum s-a gandit sa „usu

Inspectorul General de Stat de la Inspectia Muncii, Mariana Basuc, a mai golit bugetul statului cu inca un milion de euro. Dupa ce a irosit zeci de miliarde de lei pentru montarea unei instalatii de securitate digitala, acum s-a gandit sa „usureze“ munca angajatilor si sa le ofere, pentru autentificarea actelor, semnatura electronica.

De aceasta semnatura beneficiaza, in acte, 3.000 de salariati care se afla in subordinea faimoasei Inspectii a Muncii, inclusiv portarii. Spun ca in acte, deoarece, in realitate, nu a fost implementata niciodata, cu toate ca achizitia a fost facuta in septembrie 2004. Motivatia reprezentantilor Inspectiei Muncii pentru care angajatii nu au putut folosi sistemul a fost una cat se poate de ilara, avand in vedere faptul ca acesta a costat bugetul de stat un milion de euro. Concret, Mihai Sileschi, inloctiitorul directorului economic din cadrul Inspectiei Muncii, ne-a declarat: “Sistemul de comunicare nu permite, deocamndata, implementarea semnaturii electronice. Asteptam ca pe viitor sa poata fi pus in functiune. Nu stim exact cand se va intampla acest lucru”. Potrivit conducerii Inspectiei Munci i, “achizitia semnaturii electronice a fost primul pas in realizarea proiectului de informatizare a institutiei si a avut drept scop crearea unui nou sistem de lucru cu operatorii economici, reducerea birocratiei, cresterea vitezei de circulatie si aprobarea documentelor in cadrul inspectoratelor teritoriale de munca si Inspectiei Muncii, in conditiile pastrarii integritatii, confidentialitatii si legalitatii documentelor”.

Firma-fantoma cåstiga, fara licitatie, un milion de euro


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.