Echivalarea studiilor superioare efectuate in strainatate de catre cetatenii romani este o adevarata aventura: saptamani pierdute si taxe tot mai impovaratoare. Ca sa mai reduca din birocratia demersului, Ministerul Educatiei nu a facut altceva deca
Echivalarea studiilor superioare efectuate in strainatate de catre cetatenii romani este o adevarata aventura: saptamani pierdute si taxe tot mai impovaratoare. Ca sa mai reduca din birocratia demersului, Ministerul Educatiei nu a facut altceva decat sa majoreze taxele.

Echivalarea diplomelor de invatamant superior pentru cetatenii romani care au studiat in strainatate continua sa dea mari batai de cap solicitantilor. Aceasta, din cauza birocratiei tot mai greoaie si a scepticismului manifestat de functionarii de la Centrul National de Recunoastere si Echivalare a diplomelor, din cadrul Ministerului Educatiei, in fata documentelor prezentate de solicitant. In primul rand, o programare pentru acest demers nu dureaza, potrivit biroului de presa al ministerului, mai putin de doua saptamani. Daca solicitantul prezinta dovada ca ar fi studiat, de exemplu, la o universitate particulara din SUA sau Australia, atunci perioada pentru recunoasterea oficiala poate dura mai bine de o luna. Peste toate astea, se mai ia in considerare si taxele impuse, ca urmare a cerintelor de a cte solicitate de catre Ministerul Educatiei. Astfel, pentru echivalarea unei diplome de licenta, solicitantul trebuie sa prezinte, printre altele, in dosar copie tradusa in limba romana si legalizata dupa diploma, dupa foaia matricola, care are vreo doua-trei file, diploma de bacalaureat, in copie legalizata si tradusa in romana, certificat de nastere si de casatorie, legalizate in limba romana. Taxa perceputa la registratura ministerului pentru acest tip de echivalare este de 50 RON.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.