Dezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast Immobilien Anlagen va investi 180 de milioane euro pentru constructia a 2.000 de apartamente in patru tari din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, a anuntat compania.
"Constructia celor 2.000 de locuinte este primul pas din campania de investitii pe care am inceput-o pe piata rezidentiala din Europa Centrala si de Est", se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului.
Immoeast nu va functiona ca un investitor pe termen lung pe segmentul rezidential, astfel ca proiectele vor fi construite in cooperare cu dezvoltatori locali si vor fi vandute ca apartamente separate.
"Randamentul investitiilor va fi peste 20%", a spus Petrikovics.


Immoeast detine 114 proprietati in Europa Centrala, majoritatea fiind localizate in Ungaria, Cehia si Slovacia, dar si in Polonia, Romania, Estonia si Rusia.
In Romania, compania detine mai multe imobile de birouri in Bucuresti, respectiv Bucharest Corporate Center, Pipera Center, Iride Business Park, Otopeni Logistics, Bucharest Global Business Center.
De asemenea, Immoeast detine in Constanta proiectul de retail Harbourside.
Immoeast a anuntat recent ca a achizitionat pentru aproximativ 400 de milioane de euro un pachet de 25% din actiunile Triganit din Ungaria, care intentioneaza sa realizeze proiectul Esplanada din Bucuresti.