Zeci de mii de turisti aflati in cunoscuta statiune turistica Halkidiki din Grecia erau ieri seara blocati dupa izbucnirea unui urias incendiu de padure. Halkidiki este o binecunoscuta statiune turistica din nord-estul Greciei, care are mare cautare
Zeci de mii de turisti aflati in cunoscuta statiune turistica Halkidiki din Grecia erau ieri seara blocati dupa izbucnirea unui urias incendiu de padure. Halkidiki este o binecunoscuta statiune turistica din nord-estul Greciei, care are mare cautare la turistii romani. Anual, mii de romani viziteaza aceasta statiune.

IN ASTEPTARE. Ieri seara, dupa o furtuna violenta, padurea din apropierea statiunii s-a aprins ca o torta de la un fulger, potrivit ziaristului roman Bogdan Ficeac, de la Romania libera, care se afla in concediu in Halkidiki si a fost contactat de Realitatea TV. Pentru ca padurea este aproape de statiune, turistii au ramas blocati in interiorul orasului, in vreme ce autoritatile se luptau cu flacarile. Nu s-a decretat pentru moment evacuarea, potrivit sefului echipelor de pompieri, Andreas Kois.
Si in alte regiuni din Grecia au fost inregistrate incendii. In sudul Peloponezului si in insula Zante, pompierii s-au luptat toata ziua cu incendii de proportii. Autoritatile din Grecia sunt in alerta de cateva zile, dupa ce temperaturile au depasit pragul de 40 de grade Celsius.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.