Intr-o zi excesiv de calduroasa, cu temperaturi de peste 36 de grade, s-au disputat doua partide ale etapei a 4-a a campionatului primei Ligi: FC Arges - UTA si Otelul Galati - Ceahlaul Piatra Neamt. Cele doua partide nu s-au ridicat nici un moment

Intr-o zi excesiv de calduroasa, cu temperaturi de peste 36 de grade, s-au disputat doua partide ale etapei a 4-a a campionatului primei Ligi: FC Arges - UTA si Otelul Galati - Ceahlaul Piatra Neamt. Cele doua partide nu s-au ridicat nici un moment la nivelul de spectaculozitate al meciului din Giulesti dintre Rapid si Universitatea Craiova.
Otelul Galati a obtinut prima victorie in actualul campionat intrecand Ceahlaul Piatra Neamt cu 3-1, dupa ce in prima repriza a fost condusa de formatia antrenata acum de Ion Moldovan. Otelarii au suferit insa foarte mult pana spre finalul confruntarii cand au reusit golurile desprinderii, ultimul, al treilea, chiar in minutele de prelungire, inscris de veteranul echipei de la Dunarea de Jos, Viorel Tanase. Inca o data se adevereste formula veche si inteleapta potrivit careia cine nu are batrani sa-i cumpere! La Pitesti, in Trivale, s-a inregistrat una dintre cele trei mari surprize ale etapei, dupa victoria Unirii Urziceni la Constanta si egalul Craiovei in Giulesti. UTA, echipa lui Marius Lacatus, a repetat isprava din fata formatiei vasluiene. Dupa ce Ciprian Tanase a irosit cu inadmisibila usurinta o lovitura de la "punctul cu var", aradenii au "urcat" incet-incet in joc si au marcat ei din lovitura de pedeapsa prin fostul jucator al Pitestiului Bogdan Mara. FC Arges a alegat cu sufletul la gura dupa egalare pe care insa n-au mai putut s-o obtina, asa ca UTA a ajuns, iata, pana pe locul 6 al clasamentului!
Sunt scurte consideratii despre meciurile disputate duminica, inaintea derby-ului etapei. Mai multe insa despre Dinamo - "Poli" Timisoara in continuare.

Mult zgomot pentru nimic!
Multe s-au spus si la fel de multe s-au scris despre acest derby care a opus doua dintre echipele de la care se asteapta foarte mult si foarte multe in acest campionat. S-a batut moneda indeosebi pe doua subiecte "calde ale verii" trecerea celor doi "caini rosii" in tabara celor de pe Bega, Alexa si Grigorie, dar si despre conflictul din tabara celor din "Groapa" dintre conducere si dezertarea lui Claudiu Niculescu, atacantul care a amenintat ca ia si el drumul Banatului. Pana la urma el a primit ce si-a propus (mai multi bani) a ramas la Dinamo si a fost asigurat ca nu va mai fi rezerva, post pe care i l-a harazit antrenorul Mircea Rednic. Claudiu Niculescu a impuscat deci doi iepuri dintr-un foc: bani si postul de titular. Avea dreptate in ambele situatii. Eram insa curiosi daca, la randul lor, cei doi fosti "caini pana la moarte" vor aparea in meciul cu Dinamo si daca vor juca asa cum si-au propus si cum i-au indemnat suporterii timisoreni sa joace: cu o extrem de mare ambitie si cu un mare devotament pentru noul lor club.
Mai ales in prima repriza nu li se poate imputa ca n-au facut-o, Andrei Cristea, fostul stelist, a dechis repede scorul dintr-o pasa primita tocmai de la Stefan Grigorie.
Dar si Claudiu Niculescu si-a "indeplinit misiunea", reusind sa egaleze spre finalul primei parti dintr-o centrare a lui Ze Kalanga, africanul care a trecut de multe ori si foarte usor de Emeghara. Ramane ca actul secund al meciului sa faca diferenta.

Totul in numai doua minute!
Iar diferenta a facut-o in primul rand antrenorul Mircea Rednic. El a schimbat un mijlocas, Tamas, cu un atacant, Ionel Ganea. S-a format in acest fel "triunghiul" ofensiv de care trebuie sa tina cont orice aparare din Liga I daca nu vrea sa fie umilita. Iar apararea lui Sorin Cartu n-a tinut cont de asa ceva si pe parcursul a numai 100 de secunde scorul a devenit 3-1 pentru dinamovisti pentru ca mai intai a marcat Ionel Ganea (primul lui gol pentru Dinamo) dupa o centrare cu capul a lui Claudiu Niculescu, apoi a marcat Ionel Danciulescu, in urma unei faze care a facut mat apararea de pe Bega, centrarea venind de la Ganea! Scriam in avancronica la acest derby ca duelul se va da intre cel mai bun atacant, cel amintit mai sus, al lui Mircea Rednic, si cea mai buna aparare, a Timisoarei, care nu primise nici un gol in primele trei etape. A castigat atacul si e bine pentru fotbal, pentru ca ofensiva continua si golurile fac farmecul acestui atat de indragit sport. Dinamo continua, impreuna cu CFR Cluj Napoca, sa conduca plutonul celor 18 echipe, ambele cu maximum de puncte. Steaua e foarte aproape de ele, si poate ca o calificare a Rapidului in partida cu Sarajevo va aduce si echipa lui Razvan Lucescu in prim planul campionatului. Poate...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.