dupa ce au facut anestezia, medicii au scos din operatie un pacient caruia i-au explicat, pentru a-l linisti, ca "interventia va fi un succes daca va veni repede curentul".
Penele de curent din spitalele iesene tind sa depaseasca cazurile
dupa ce au facut anestezia, medicii au scos din operatie un pacient caruia i-au explicat, pentru a-l linisti, ca "interventia va fi un succes daca va veni repede curentul".
Penele de curent din spitalele iesene tind sa depaseasca cazurile de culpa medicala. Pacientii risca sa isi piarda viata nu din cauza greselilor medicilor, ci a numeroaselor defectiuni inregistrate la instalatiile electrice ale unitatilor medicale. Cel mai recent caz este cel de la Spitalul de copii "Sfanta Maria", unde, la sfarsitul saptamanii trecute, transformatorul electric al unitatii medicale a luat foc. Veche de zeci de ani, instalatia nu a mai putut face fata. "Spitalul se afla in administrarea Consiliului Judetean, dar nu au dat niciun ban pentru ca instalatia electrica sa beneficieze de imbunatatiri. Trebuie urgent inlocuita, deoarece nu mai prezinta siguranta", a declarat Radu Prisacaru, prefectul de Iasi. Incendiul a dus la evacuarea din spital a peste 500 de pacienti, care au asteptat ca pompierii si angajatii E.ON Moldova sa stinga incendiul si sa remedieze defectiunea. "Parca suntem la spitalul din Budionovsk, luat cu asalt de teroristi", a descris situatia Mioara I., mama unui copil internat la "Sfanta Maria". Timp de trei ore, spitalul a fost in bezna. Cei 21 de pacienti care au necesitat consultatii la Unitatea de Primire Urgente fie au primit asistenta la lumina lumanarii, fie au fost trimisi la alte spitale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.