O furtuna violenta care s-a abatut duminica asupra Budapestei s-a soldat cu moartea a cel putin patru persoane si ranirea a peste 250, in timp ce mii de cetateni asistau la focurile de artificii organizate cu ocazia Zilei Nationale a Ungariei, a anu

O furtuna violenta care s-a abatut duminica asupra Budapestei s-a soldat cu moartea a cel putin patru persoane si ranirea a peste 250, in timp ce mii de cetateni asistau la focurile de artificii organizate cu ocazia Zilei Nationale a Ungariei, a anuntat Guvernul ungar, citat de Reuters.

Furtuna violenta care a lovit duminica seara centrul Budapestei a provocat moartea unui cetatean roman si disparitia altor doi, potrivit Consulatului Romaniei din capitala Ungariei. „Unul dintre morti este catatean roman. Lajos Kiss, nascut in 1978, in Crasna (judetul Salaj), a fost ucis in urma caderii unui copac“, a declarat, pentru „Gardianul“, Marin Ursut, seful sectiei consulare a Ambasadei Romaniei de la Budapesta. Lajos Kiss era impreuna cu sotia sa, care ieri se afla in stare grava la unul din spitalele din Budapesta.

In cazul celor doi cetateni declarati disparuti, Ursut spune ca acestia se aflau la bordul unei ambarcatiuni de pe Dunare care s-a rasturnat. Potrivit Politiei Fluviale din Budapesta, este putin probabil ca cei doi sa fie gasiti in viata. Este vorba despre Ioan Szegedi, nascut in 1956, si de Zsuzsana Szeges i-Vig.

Coliziune pe Dunare
Cei doi disparuti au cazut peste bord in urma coliziunii dintre doua ambarcatiuni aflate pe Dunare, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului ungar, Boglar Laszlo, citat de AFP. Alte patru persoane care au cazut peste bord au fost salvate, a adaugat Laszlo, care se afla la bordul uneia dintre ambarcatiuni. „In stadiul actual, informatiile noastre indica trei morti si doi disparuti“, iar „numarul ranitilor depaseste probabil 250“, a declarat Emese Danks, purtator de cuvant al premierului ungar Ferenc Gyurcsany. Una dintre persoanele decedate este o fetita de 12 ani, a precizat agentia MTI.

Sarbatoare populara


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.