Un sondaj realizat de Financial Times impreuna cu agentia Harris releva faptul ca cetatenii din statele europene nu sunt de acord cu impunerea, de catre guvernele lor, de limite la numarul de ore de munca pe care le pot lucra saptamanal.
In Uniunea Europeana, numarul de ore care pot fi lucrate saptamanal este limitat printr-o directiva UE, care nu permite angajatilor sa lucreze mai mult de 48 de ore pe saptamana de-a lungul unei perioade de 17 saptamani. Unele guverne europene iau in discutie introducerea de reglementari suplimentare, pe cand Marea Britanie, de exemplu, nu face parte dintre statele care se supun acestei directive. Sondajul realizat de Financial Times arata in primul rand ca europenii isi doresc ore de lucru cat mai flexibile. 65% dintre germani se opun introducerii de catre guvernul lor a unor limite pe numarul de ore fixate, iar 52% dintre francezi sunt de aceeasi parere.
Dintre britanici, tot un procent de 52% din populatie este de parere ca guvernul nu trebuie sa intervina in sfera acestor intelegeri dintre angajati si angajatori. In ceea ce priveste Italia, sondajul nu a dat un raspuns concludent, deoarece italienii intervievati s-au dovedit jumatate pentru si jumatate impotriva introducerii de restrictii guvernamentale privitoare la orele de munca.
Dintre cele cinci state incluse in studiu, numai Spania are o populatie favorabila interventiei guvernamentale. 2% dintre spanioli ar fi de acord ca guvernul lor sa introduca un numar maxim de ore de lucru ce pot fi lucrate saptamanal.